Helikopter met circa 20 mariniers uit VS crasht voor Australische kust tijdens oefening: “Geen dodelijke slachtoffers”

Een helikopter met een twintigtal Amerikaanse mariniers aan boord is neergestort voor de kust van Darwin, Australië, tijdens een internationale militaire oefening. Dat meldt ‘Sky News Australia’ vanochtend. Volgens de lokale nieuwszender ‘ABC’ zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen.

Meer krantenkoppen in België

Toch gevreesde beurtrol voor Francorchamps?

In de Nederlandse pers wordt aangekondigd dat de Grand Prix van Zandvoort ook in de toekomst op de kalender blijft. Maar dan wel in een beurtrol met … Francorchamps. De organisator van de Belgische Grand Prix ontkent.

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorme milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.
The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler

Lees meer »

Definitief doek over racismezaak Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap door Vooruit-voorzitter Conner Rouseau is geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank. Die had de rechtstreekse dagvaarding van Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft nageleefd.

Lees meer »

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »