1 minuut stilte bij start Renewi Tour in Beringen ter ere van overleden wielrenner Tijl De Decker

Tijdens de voorlaatste rit van de Renewi Tour werd er 1 minuut stilte gehouden uit respect voor de jonge wielrenner Tijl De Decker die overleden is na een verkeersongeval. De ploeg van Tijl, Lotto Dstny, stond vooraan aan de start.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »