Las Vegas ligt heel even in Gullegem: ‘Buurtfeest’ Kwadestraat verrast weer met uniek decor

Kwinkslagen en knipogen te over in de Kwadestraat in Gullegem, dus is het elk jaar uitkijken naar het buurtfeest eind augustus. Nu ja, buurtfeest. Intussen is het uitgegroeid tot een evenement waar 1.000 bezoekers op afkomen. Dit weekend kunnen ze zich in Las Vegas wanen dankzij een opmerkelijk decor.

Het bekende ‘Welcome to Fabulous Las Vegas-sign’? Check. De wereldberoemde Bellagiofontein? Check. Een spierwitte trouwkapel waar je de huwelijksgeloften kan laten hernieuwen door een ‘priester’ of Elvis? Triple check. En toch zitten we niet in de gokhoofdstad van de wereld, wel in de ‘street that never sleeps’.

De Kwadestraat wordt een weekend lang Mad Vegas tijdens het gekste buurtfeest van Vlaanderen. Ooit begonnen als een drinkgelag voor de bewoners van de Gullegemse straat en intussen uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen gratis evenement waar een duizendtal bezoekers op afkomen. Voor die bezoekers is het telkens reikhalzend uitkijken wat de organisatoren nu weer uit hun hoed toverden.

Wedding chapel

Een replica van the Strip dus. Met opmerkelijke details. Een neonbord voor een motel en zelfs de jaarlijks terugkerende koe die dit jaar Lady Liberty nabootst. Maar de blikvanger is wel de wedding chapel. “Eigenlijk een tuinhuis dat we op de kop tikten en waar we wat verbouwingswerken aan uitvoerden”, lacht medeorganisator Stijn Cuvelier.

Wel eentje die duchtig dienst zal doen. “Je kan er je trouwgeloften hernieuwen of nieuwe koppeltjes kunnen er officieus hun eeuwige trouw beloven. We hebben onze eigen priester Roel Ette en we haalden Elvis terug uit het dodenrijk. Meer nog, zelfs schepen van Burgerlijke stand Kevin Defieuw doet zijn duit in het zakje.”

Achtste editie

Het is intussen de achtste editie, maar weer proberen ze de vorige te overtreffen. “Het thema hadden we snel gevonden en is ook heel dankbaar voor het decor”, aldus Stijn. “We keren nu ook terug naar ons oude terrein. Iets groter, maar we houden het wel gezellig.”

Die gezelligheid wordt mee verzorgd door heel wat aangepaste animatie. Casinospelen, uiteraard, maar er is meer. “Zo is er een rodeostier en acrobatisch paaldansen, maar we zorgen ook voor enkele verrassingen”, somt Stijn op. “Daarnaast waren er optredens van the Ed Sullivan Quartet op vrijdag en zaterdag verzorgt onder meer de eenmansband Big Horse de ambiance.”

Meer info via Facebook op het evenement Mad Vegas – The street that never sleeps.

The post Las Vegas ligt heel even in Gullegem: ‘Buurtfeest’ Kwadestraat verrast weer met uniek decor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Natuurgebied De Pilse is recreatieve en toeristische hotspot

De Pilse is een natuurgebied in Zedelgem met een oppervlakte van 5 hectare en bevindt zich ten zuiden van de dorpskern, aan het einde van de Pilsestraat. Zopas hebben de gemeente en de provincie West-Vlaanderen deze mooie groene plek in de kijker gezet naar aanleiding van de inhuldiging van De Pilse als recreatieve en toeristische hotspot.
The post Natuurgebied

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »