Eén dode bij schietpartij in Komen-Waasten, dader kan ontkomen

Een schietpartij eiste vrijdagnacht een dodelijk slachtoffer in Komen-Waasten. De dader kon ontkomen, waarop de politie een grootschalige klopjacht organiseerde. Volgens verschillende bronnen zou het om een afrekening gaan.

De eerste meldingen bereikten de hulpdiensten rond 00.30 uur, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Zowel brandweer als politie werden opgetrommeld nadat er sprake was van een schietpartij met gewonden.

Discussie

De feiten zouden zich hebben afgespeeld aan de achterkant van het cultureel centrum MJC, ter hoogte van de parking. Daar zouden twee personen betrokken zijn geweest in een dispuut, waarbij een wapen werd getrokken. Er werd geschoten, waarbij één iemand bloedend neerviel. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.

De dader sloeg op de vlucht voor de politie en reed hierbij met zijn wagen tegen de betonnen paal van de Leiebrug. In paniek sprong de man in de Leie, in een poging de politie te ontlopen. De ordediensten kwamen massaal ter plaatse en kregen hierbij steun van de helikopter van de Federale Politie. De brandweer stuurde dan weer enkele duikers het water in.

Dader ontsnapt

De indrukwekkende klopjacht kende echter geen succes, de dader kon ontkomen. “Ik kan enkel maar zeggen dat er inderdaad een voorval is geweest aan het MJC”, klonk het in een reactie van burgemeester Alice Leeuwerck. “Er loopt een onderzoek dus kan ik geen verdere informatie geven. Het parket stuurde iemand ter plaatse, deze zullen het onderzoek in goede banen leiden en zullen communiceren waar mogelijk”.

Het parket van Doornik nam de zaak in handen. Zaterdagvoormiddag waren ze nog niet bereikbaar voor commentaar.

The post Eén dode bij schietpartij in Komen-Waasten, dader kan ontkomen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »