Laatste weekend van augustus start zonnig, maar buien nemen snel over

Geen zonnig laatste weekend van augustus. Vanochtend komt de zon even piepen, maar ze maakt al snel plaats voor buien en zelfs onweer op zondag. Ook na het weekend blijft het wisselvallig, met maxima tussen 15 en 20 graden.

Meer krantenkoppen in België

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Er kon nog nét een handje voor Martínez af: gefrustreerde Ronaldo foetert op alles en iedereen en trapt flesje weg na wissel

Neen, het was gisterenavond niet de avond van Portugal en meer bepaald Cristiano Ronaldo (39). De superster was tegen Georgië een vat vol frustratie, niet in het minst nadat hij vlak voorbij het uur al gewisseld werd door Roberto Martínez. Een flesje moest eraan geloven. Het moet wel gezegd: CR7 liet zich op een andere manier ook van z’n beste

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »