Aantal verkeersdoden daalt in eerste helft van 2023 naar laagste punt ooit: sterkste daling in Wallonië

Het aantal verkeersdoden is in de eerste helft van dit jaar met 21 procent gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar: 227 personen kwamen om het leven in de eerste zes maanden van 2023, in 2022 waren er dat nog 287. Het om het laagste aantal doden ooit buiten de coronajaren. Dat blijkt vandaag uit de verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute, die wordt samengesteld met cijfers van de federale politie.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Supporters van beide landen maken het gezellig in München – Fabián Ruiz is de talisman van ‘La Roja’

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. De fans verzorgen alvast de sfeer.

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »