JV Lo-Reninge neemt splinternieuw kunstgrasveld in gebruik

JV Lo-Reninge kan het voetbalseizoen starten op een splinternieuw kunstgrasveld. De voetbalploeg en de stad hopen dat afgelastingen van wedstrijden en trainingen voortaan tot het verleden behoren.

De officiële inhuldiging vond vrijdag plaats in aanwezigheid van de leden van JV Lo-Reninge, het stadsbestuur en tal van anderen die op een of andere manier betrokken waren bij het project.

Minder onderhoud

De aanleg van het kunstgrasveld door de firma Stadsbader ging van start in mei 2023 en werd afgerond eind juli, ruim op tijd dus voor de start van de competitie. Tijdens de voorbereiding en de aanleg werkte de stad Lo-Reninge nauw samen met JV Lo-Reninge zodat het nieuwe veld aan alle wensen van de club voldeed.

Een kunstgrasveld biedt tal voordelen. Zo vergt het minder onderhoud dan natuurgrasvelden waardoor de onderhoudskosten lager liggen. Een kunstgrasveld kan bovendoen het hele jaar door worden gebruikt in tegenstelling tot natuurgrasvelden die soms onbespeelbaar zijn bij slechte weersomstandigheden.

Afgelastingen

Dat laatste was een probleem bij JV Lo-Reninge. Door het succes van de club, die meer dan driehonderd leden telt, werd het enige voetbalveld waarover ze beschikken te intensief gebruikt voor wedstrijden en trainingen.

Dat leidde soms tot afgelastingen van matchen en trainingen door de slechte staat van de grasmat. Dat behoort nu definitief tot het verleden.

Zeven jaar

Het veld werd officieel ingespeeld met een wedstrijdje tussen Old Stars JV Lo-Reninge en een selectie van JV Lo-Reninge.

“We zijn zeven jaar in de weer geweest met dit dossier”, zegt schepen van Sport Johan Matthys (Dynamisch). “We zijn dan ook ontzettend blij dat het kunstgrasveld er eindelijk ligt.”

Boost voor de club

Ook voorzitter van JV Lo-Reninge Patrick Deraeve is verheugd. “Deze investering door onze beleidsmensen zal een boost geven aan onze club”, zegt hij. “We zijn klaar voor een mooie verdere sportieve ontwikkeling van onze plaatselijke jeugd!”

Slechte prestaties zal JV Lo-Reninge alvast niet meer kunnen toeschrijven aan de slechte staat van het veld.

The post JV Lo-Reninge neemt splinternieuw kunstgrasveld in gebruik is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »