Hoe zal de invloed van Wagner in Afrika evolueren na dood Prigozjin?: “Poetin zal zijn positie niet zomaar kwijtraken”

Sinds de muiterij van Jevgeni Prigozjin, twee maanden geleden, nam het Kremlin al maatregelen om zijn belangen in Afrika via de Wagner-groep veilig te stellen. Maar hoe zal de invloed van Wagner in Afrika evolueren nu Prigozjin er niet meer is? Terreurspecialist Peter Knoope, verbonden aan het Nederlandse Clingendael-instituut, deelt zijn visie.

Meer krantenkoppen in België

Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen

Het Belgisch militair team parachutisten heeft op het WK voor militairen hun wereldtitel verlengd. Ze deden dat in de discipline 4Way Formation Skydiven in het luchtruim boven de Hongaarse stad Szolnok, ten zuidoosten van Boedapest. Het Belgische kwartet haalde het voor de Verenigde Staten en Qatar.
The post Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Watercellen en waterbommen teisteren heel België

Zware onweders hebben een spoor van vernieling door Vlaanderen getrokken. “We hebben verschillende supercellen en lijnvormige onweders over ons heen gekregen”, zegt weerman David Dehenauw. Goed voor evenveel regen als normaal op een halve maand juli.

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Ze leven zo teruggetrokken dat er zelfs geen foto van hen online staat, tot oudste zoon hun imperium doet daveren: de familie Tytgadt en hun vete van 275 miljoen

Jaar en dag deed de Brugse zakenfamilie Tytgadt er alles aan om in uiterste discretie haar zaakjes te regelen. Tot oudste zoon Didier het imperium op zijn grondvesten liet daveren. Hij stapte naar het gerecht omdat hij zich misdeeld voelde bij de erfenis. De inzet: 275?miljoen euro, voornamelijk KBC-aandelen.

Lees meer »