Tiende en laatste editie van muziekquiz op kermiszaterdag: “Maar liefst honderd fragmenten”

Op zaterdag 2 september vindt de tiende en misschien ook wel laatste editie van de muziekquiz plaats in Zonnebeke. Wie wil doorgaan als echte muziekkenner, mag niet ontbreken. Deelname is gratis en ploegen mogen uit maximaal drie deelnemers bestaan.

Het was Marnick Gunst (64) die in 2013 met de eerste muziekquiz op de proppen kwam. “Ik ben een echte muziekfanaat met een voorkeur voor rock”, begint Marnick zijn verhaal. “Mijn eerste optreden dat ik bijwoonde was Tjens Couter, met de legendarische Arno. Dat ontstak de vlam om in de loop der jaren heel veel optredens bij te wonen. Naast muziek maak ik ook graag quizzen. Vroeger was er in de vooravond van kermiszaterdag helemaal niks te doen. Ik kreeg het idee om met een muziekquiz wat leven in de brouwerij te brengen.”

Marnick krijgt hulp

Dat Marnick gelijk had, bewijst het succes van zijn muziekquiz in de loop der jaren. Op de eerste editie in 2013 waren er 11 deelnemende ploegen en in 2022 was dat aantal opgelopen tot meer dan 50. Om alles in goede banen te leiden, krijgt Marnick voor de organisatie de hulp van Gregory Six, Anne Denys maar ook zijn zoon, dochter, echtgenote en familieleden steken een handje toe. Dat is nodig want in totaal zijn er meer dan 150 mensen bij betrokken.

Vragenverzameling

Alle vragen komen van Marnick die nu over een 900-tal vragen beschikt. “Daarom wordt dit wellicht ook de laatste editie, mijn vragenarsenaal is bijna uitgeput”, gaat Marnick verder. “Daarbij was tien edities ook van bij de start het opzet. De quiz bestaat uit 100 muziekfragmenten die 40 seconden worden gespeeld. De deelnemers geven de titel, de uitvoerder en beantwoorden een extra vraag. Alles genres uit meer dan een halve eeuw muziek komen aan bod, behalve klassieke muziek. Het is dus een voordeel om een gevarieerd drietal samen te stellen. Het motto? Een gezellige avond met veel muziek. De deelname is gratis. De ploegen mogen maximum uit drie personen bestaan,” besluit Marnick.

De quiz gaat door in open lucht aan de achterkant van de Koklikoo op zaterdag 2 september van 17 tot 19.30 uur. Meer informatie en inschrijving bij [email protected].

The post Tiende en laatste editie van muziekquiz op kermiszaterdag: “Maar liefst honderd fragmenten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »