Kyandro en Nyah donderdag te zien in ‘Tussen 4 Buren’ op Play4: buren knappen elkaars kamer op

Volgende donderdag 31 augustus zien we hoe Jani Kazaltzis en zijn team terechtkomen bij Kyandro Croos (16) en Nyah Sonneville (19) in Blankenberge, die zich inschreven voor ‘Tussen 4 Buren’ op Play4. De twee vrienden mochten elkaars slaapkamer helemaal opnieuw inrichten.

Het concept van ‘Tussen 4 Buren’ is simpel. Twee buren geven elkaar carte blanche om een ruimte in elkaars huis in te richten. Ze mogen daarbij hun wensen doorgeven, maar zijn overgeleverd aan de smaak en verbeelding van de experten. Bovendien hebben ze slechts 48 uur de tijd.

Surfen

“Ik had een oproep zien passeren via de Instagram-pagina van Jani (Kazaltzis, die het programma presenteert, red.). Ik trok mijn stoute schoenen aan en schreef mezelf en Kyandro in”, aldus Nyah. “Hij zat bij mijn zus in de klas en we kennen elkaar goed. Het klikt wel tussen ons en we hebben ook ongeveer dezelfde smaak. Ik was heel blij dat ik er bij was, alleen moest ik hem nog overtuigen.” (grijnst) Ze sprak hem aan op school en Kyandro slaagde er op zijn beurt in om zijn ouders te overtuigen.

“Al stond mijn pa (Luc, red.) niet bepaald te springen”, weet Kyandro. Het speelde in zijn voordeel dat zijn slaapkamer moest verhuizen. “Ik voetbal heel graag, maar surf steeds vaker. Ik wilde vooral een kamer die het hele surfgebeuren uitstraalde.”

Veto

Kyandro vertrouwde op de goeie smaak van zijn buurmeisje, maar stelde op voorhand zijn veto bij het kleur paars, want hij is niet bepaald een grote fan van Anderlecht. Opvallend: ook Nyah bleek geen fan van paars, maar wilde wel absoluut kleur in haar slaapkamer. Die zag er immers uit alsof die uit een zwart/witfilm kwam. “Ik vond dat wit oorspronkelijk wel iets hebben, maar ik miste steeds vaker wat kleur. Dat programma was dan ook een goed excuus. Gelukkig kreeg ik ook hulp van mijn papa Guy.”

Bloempotje

Allebei zijn ze heel tevreden van het resultaat. “Alleen het bloempotje (dat onder meer bedenkelijke blikken kreeg van Jani, red.) heb ik toch maar aan de kant gezet”, lacht Nyah. “Het staat nu beneden. Maar ik heb zeker geen spijt van mijn deelname, nee. Het was heel leuk om te doen.”

“Ik ben wel benieuwd naar de reactie”, aldus Kyandro. “Een dag na de uitzending start immers het nieuwe schooljaar.” Voor Nyah moet die eerste schooldag nog even wachten, want zij is voor de zomer afgestudeerd en start half september met de opleiding Maatschappelijk Werk.

‘Tussen 4 Buren’, op donderdag 31 augustus om 21 uur op Play4 en GoPlay.

The post Kyandro en Nyah donderdag te zien in ‘Tussen 4 Buren’ op Play4: buren knappen elkaars kamer op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »