Tranen om Prigozjin: medestanders in rouw na vliegtuigcrash waarbij Wagner-baas om het leven kwam

Wagner-baas Jevgeni Prigozjin kwam woensdagavond om het leven bij een vliegtuigcrash nabij de Russische hoofdstad Moskou. Prigozjin werd vaak als ‘extreem gevaarlijk’ en ‘meedogenloos’ bestempeld, maar in Rusland was hij voor velen een gerespecteerde held. Het overlijden, dat gisteren officieel bevestigd werd door president Vladimir Poetin, roept dan ook sterke emoties op bij de medestanders van Prigozjin.

Meer krantenkoppen in België

Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen

Het Belgisch militair team parachutisten heeft op het WK voor militairen hun wereldtitel verlengd. Ze deden dat in de discipline 4Way Formation Skydiven in het luchtruim boven de Hongaarse stad Szolnok, ten zuidoosten van Boedapest. Het Belgische kwartet haalde het voor de Verenigde Staten en Qatar.
The post Jeroen Nollet is militair wereldkampioen parachutespringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse controversiële influencer Andrew Tate en broer beschuldigd van grootschalige belastingontduiking

De Britse controversiële influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan worden beschuldigd van grootschalige belastingontduiking in het Verenigd Koninkrijk. Zo zouden ze jarenlang samen met een derde persoon belastingen hebben ontdoken op een bedrag van bijna 25 miljoen euro inkomsten uit hun internetactiviteiten. De Britse politie heeft een civiele procedure tegen de drie aangespannen.

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Boerenbond vraagt snelle erkenning van noodweer als natuurramp

De zomerstorm van dinsdag heeft ook schade veroorzaakt bij heel wat land- en tuinbouwbedrijven. Landbouworganisatie Boerenbond roept de Vlaamse regering op om het noodweer snel als natuurramp te erkennen, zodat getroffen bedrijven een schadevergoeding kunnen vragen bij het Vlaams Rampenfonds.

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Wat speelt zich écht af in een privésauna? Uitbaters klappen uit de biecht: “Wie dat doet, bel ik dat ze nooit nog welkom zijn”

“Goed weekend gehad?” Weinig Vlamingen die dan op en bloot durven te antwoorden: “Zeker weten! Ik ben naar een privésauna gegaan.” Want zulke etablissementen hebben een smoezelig imago. Eentje van scheefpoeperij, betaalde seks en twijfelachtige hygiëne. “Wij worden strenger gecontroleerd dan slachthuizen, en in chique hotels wordt veel meer vreemdgegaan dan hier.”

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Patissier Johan Geers (55) uit Kortrijk krijgt bijzondere bestelling binnen: “De huwelijkstaart van Elvis en Priscilla namaken”

Een speciale themataart voor je huwelijk of verjaardag? Eén adres: banketbakkerij Geers in Kortrijk. Bakker Johan gaat geen uitdaging uit de weg. Nu kreeg hij echter een uitzonderlijke bestelling binnen voor een koppel dat trouwt in Antwerpen. “Voor hen gaan we de iconische taart maken die werd aangesneden bij het huwelijk van Elvis Presley”, aldus Johan Geers.
The post

Lees meer »