Hevige onweersbuien veroorzaken overlast, crèche geëvacueerd in Zoutleeuw

Felle onweersbuien met een rist bliksemschichten en hevige regenval hebben vrijdagmorgen wateroverlast veroorzaakt in Limburg en Oost-Brabant. Donderdagavond was de Westhoek al aan de beurt.

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium in Westende

Donderdagavond: regen, regen én nog eens regen! Dat had Clouseau niet verdiend! Hun 40ste verjaardag vierden ze op het podium van ‘Tien om te Zien’ in aanwezigheid van talrijke gasten die er als verrassing bij waren.
The post IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium

Lees meer »

Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons”

Op zaterdag 17 augustus organiseren de Avelgemse sportdienst en dienst jeugd en cultuur ‘Road to Nowhere’, een oriëntatietrail met start en aankomst op het Zomerplein, het evenemententerrein naast GC Spikkerelle.
The post Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemlinkse president Maduro opnieuw verkozen in Venezuela, maar oppositie betwist resultaat

In Venezuela zou de zittende president Nicolás Maduro de presidentsverkiezingen gewonnen hebben. Dat meldt de Nationale Kiesraad nu ongeveer 80 procent van de stemmen geteld zou zijn, maar de oppositie claimt dat die uitslag niet klopt. De extreemlinkse en autoritaire Maduro zou 51 procent van de stemmen gehaald hebben, terwijl het bij oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia om slechts 44 procent

Lees meer »

Belgen in actie

Team Belgium trekt met de grootste naoorlogse delegatie naar de Olympische Spelen in Parijs. Verspreid over twee weken verdedigen 166 atleten de Belgische kleuren. Wie komt wanneer in actie?

Lees meer »

The Voice-winnaar Christophe (43) brengt eerste single uit én staat meteen op podium Tien Om te Zien: “Dat podium heeft een speciale betekenis voor mij”

Precies drie maanden nadat Christophe Verholle uitgeroepen werd tot winnaar van het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’, heeft de 43-jarige Roeselarenaar met ‘Here To Stay’ zijn allereerste single uit. Meer nog, eerder deze week mocht hij het nummer al in primeur brengen op het iconische podium van Tien Om Te Zien. “Het is fantastisch wat ik allemaal mag doen”, aldus

Lees meer »

Aanval op bases van internationale coalitie in Irak en Syrië

Op twee bases in Irak en Syrië waar zich troepen van de internationale coalitie bevinden, zijn donderdag en vrijdag raketten afgevuurd. Dat zeggen Iraakse en Amerikaanse veiligheidsverantwoordelijken en een ngo. Dergelijke aanvallen waren eerder frequent tijdens de vroege fasen van het conflict tussen Israël en de Palestijnse Hamas-militanten, maar zijn sindsdien afgenomen.

Lees meer »

132 mensen geëvacueerd uit flatgebouwen door uitgebrande pizzeria aan strand: “Als deze brandgeur blijft, hopen we op een andere flat”

Verschillende flatgebouwen aan het strand van Nieuwpoort werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd door een brand die een Italiaans restaurant vernielde. Na een opvang van enkele uren mochten de 132 flatbewoners terugkeren, maar een aantal zocht meteen elders onderdak. “Wij blijven met de ramen open, tenzij deze geur blijft hangen”, zegt Patrick in de flat boven de

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »