Speelpleinwerking Eleba viert tiende verjaardag

Speelpleinwerking Eleba in Abele bestaat tien jaar en dat vieren ze. Met een vrij podium en een Eleba-café, blikken ze terug op tien mooie jaren speelpleinwerking. Met een opkomst van tussen de 40 en 70 kinderen per dag, is de speelpleinwerking Eleba alvast een schot in de roos.

De Abeelse mama’s zijn een groep geëngageerde mama’s die hun schouders zetten onder de speelpleinwerking. “De speelpleinwerking startte tien jaar geleden, maar had meteen een heel grote opkomst”, begint Stefanie Rubrecht, een van de mama’s, te vertellen. “De speelpleindeuren openen twee weken in juli en twee weken in augustus. Het aantal kinderen varieert: tussen de 40 en de 50 kinderen in juli en in augustus loopt dit op tot soms wel 70 kinderen. Het zijn niet enkel de kindjes uit Abele die de weg vinden naar de speelpleinwerking. Ook kinderen uit Poperinge en van net over de Franse grens komen naar Eleba. We krijgen het vertrouwen van de ouders en daar zijn we hen dankbaar voor.”

Spelen op twee locaties

“De mama’s werken achter de schermen en zijn de aanspreekpunten, maar een ploeg van een 16-tal animatoren staat dagdagelijks tussen de kinderen. We zijn fier op onze mooie ploeg enthousiaste jongeren. Zij maken samen met iemand van de mama’s het weekprogramma en zorgen voor een goeie voorbereiding. De speelpleinwerking gaat door op twee locaties: de kleuters zitten in de school, wat voor hen een vertrouwde omgeving is en tegelijk veel mogelijkheden biedt. De kinderen van zes tot twaalf jaar zitten in oc d’Hoge Schole. We zijn stad Poperinge dankbaar dat we op twee locaties kunnen werken, wat zorgt voor meer mogelijkheden en voor een minder drukke speelpleinwerking.”

Eleba-café

“De speelpleinwerking viert zijn tiende verjaardag met een aantal leuke activiteiten op de allerlaatste speelpleindag van deze zomervakantie. Om 17 uur is er een vrij podium van de Eleba-kids, gevolgd door een receptie. Vanaf 18.30 openen we het Eleba-café en blikken we terug op de voorbije tien jaar. Dat is ook het ideale moment om de initiatiefnemers van het eerste uur te bedanken. Sinds vorig jaar is niemand van de opstart nog actief, maar we vinden gelukkig wel telkens opvolgers. We zijn nu met zeven mama’s, maar een nieuwe enthousiaste mama of papa is zeker welkom. We zijn alvast heel trots op onze bloeiende speelpleinwerking in ons dorp”, voegt Stefanie er nog aan toe. (CB)

The post Speelpleinwerking Eleba viert tiende verjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die vandaag maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel maandag twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »