Marktrock Poperinge maakt zich klaar voor festivalweekend: “Plezant hoogtepunt van de zomer maken”

Marktrock Poperinge mag op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus de vakantieperiode afsluiten tijdens de 36ste editie. Op de affiche onder andere tributeband De Kreunaers 2.0, coverband Crystal Moon, #LikeMe, Belle Perez en Gers Pardoel.

De Grote Markt van Poperinge liep vorig jaar vol met 10.000 toeschouwers voor Regi, Metejoor, de KetnetBand, Les Truttes… Het werd een waanzinnige editie. “Cijfers als vorig jaar halen, is een utopie. Vorig jaar was een onbeschrijfelijke editie. Voor dit jaar verwachten we op vrijdag een iets drukkere afterworkparty. We zijn ervan overtuigd dat de Kreunaers en Crystal Moon voor een plezante vrijdagavond zullen zorgen”, zegt Bart Decrock, voorzitter Marktrock Poperinge.

“Voor de zaterdag verwachten we al van vroeg veel volk met #LikeMe en Pauline. Onze opener D:Zine heeft er alleszins ook enorm veel goesting in. We zijn ervan overtuigd dat Belle Perez – eens een nieuwe naam voor Poperinge – de brug kan maken naar de avond waar Gers Pardoel zal schitteren op het podium. Daarna hebben Level Six en dj F.R.A.N.K. de touwtjes in handen om er opnieuw een onvergetelijke editie van te maken”, vult ondervoorzitter Arne Vanhee aan.

Toegankelijk en plezant

“We mikken op vrijdag op een 2.000 bezoekers en op zaterdag een 8.000-tal. Eigenlijk plakken we daar niet graag cijfers op. We willen een breed toegankelijk en plezant hoogtepunt zijn van een fantastische zomer waarbij iedereen nog eens goed uit de bol kan gaan”, klinkt het bij Bart en Arne. “De productie van Regi Live van vorig jaar was één van de beste ooit in Poperinge. Onze klank- en lichtfirma heeft beloofd om er opnieuw een waar lichtspektakel van te maken. Dat mag als een mooi extraatje aanzien worden in combinatie met de sterke line-up.”

“Iedereen – van jong en oud – is welkom en daarop stellen we ook ons programma op af”

Gratis

“Het succes van Marktrock Poperinge is gelinkt aan het gevoel dat mensen bij Marktrock hebben. Marktrock staat al sinds jaar en dag gelinkt aan het vieren van het einde van de zomervakantie. Na de congés nog eens goed erin vliegen. Bovendien maken we het breed toegankelijk door ons gratis karakter. Iedereen – van jong en oud – is welkom en daarop stellen we ook ons programma op af.”

Toegang tot het festivalterrein kan via de Veurnestraat, hoek Gasthuisstraat – Grote Markt – Vlamingstraat en Guido Gezellestraat. “Qua parking raden we aan om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Voor wie van wat verder komt, verwijzen we graag door naar de diverse parkings rondom de Grote Markt (Oudstrijdersplein, Burgemeester Bertenplein, Parking Maecke Blyde, Paardemarkt…).”

(Lees verder onder foto)

Deze editie zet de organisatie van Marktrock Poperinge in op duurzaamheid en pakt uit met herbruikbare bekers. © LBR/gf

Herbruikbare bekers

Nieuw dit jaar voor Marktrock Poperinge is het gebruik van herbruikbare bekers. De bezoekers kunnen bij het standje van de drankbonnetjes een jeton kopen die ingeruild kan worden voor een herbruikbare beker. “Bij een volgende consumptie dient deze beker ingediend te worden. In ruil krijgen ze een vers fris pintje in een nieuwe herbruikbare beker. Pils, kriek, wijn & Sint-Bernardus zullen in herbruikbare bekers geserveerd worden. Een herbruikbare beker zal aan de toog ingeruild kunnen worden tegen een jeton, wanneer er bijvoorbeeld overgeschakeld wordt naar een frisdrank.”

De herbruikbare beker of jeton kan terug afgegeven worden, waarbij de waarborg terug bezorgd wordt. Op vrijdag gebeurt dit in de twee togen die open zullen zijn. Op zaterdag zal er een apart inzamelpunt zijn.

Vrijdag 25 augustus – afterworkparty:

*17.30 uur: met dj T-Fort

*20.50 uur: De Kreunaers

*22.50 uur: Crystal Moon

Zaterdag 26 augustus:

*14.30 uur: D:Zine

*16.00 uur: #LikeMe

*17.30 uur: Pauline

*18.35 uur: Belle Perez

*20.35 uur: Gers Pardoel

*22.30 uur: Level Six

*00.20 uur: Dj F.R.A.N.K.

The post Marktrock Poperinge maakt zich klaar voor festivalweekend: “Plezant hoogtepunt van de zomer maken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »