Bom in het Guldensporenstadion: Lars Montegnies tekent zijn eerste profcontract bij Anderlecht

Lars Montegnies is dé verrassing van de competitiestart: de zeventienjarige verdedigende middenvelder uit Lendelede verscheen op de eerste twee speeldagen van de Jupiler Pro League vanuit het niets in de basis van KV Kortrijk. Hij had niet eens een profcontract.

De nog frêle middenvelder, vorig seizoen aanvoerder van de U18, liet zich tijdens de voorbereiding opmerken in de uitgedunde A-kern van de Kerels. Nieuwe hoofdcoach Edward Still noemde hem toen zelfs zijn beste zes.

KV Kortrijk deed Montegnies snel een profcontractvoorstel. Maar daar gingen de speler en zijn entourage – zijn ouders en zijn zaakwaarnemer Hannes D’Hoop – niet meteen op in.

RSCA Futures

De voorbije weken viel links en rechts te horen dat het talent uit de KVK Jeugdacademie bij verschillende andere eersteklassers was aangeboden. En nu vernemen we uit goeie bron dat Montegnies kiest voor een vierjarig profcontract bij Anderlecht, waar hij dit seizoen bij de RSCA Futures in 1B zal uitkomen.

In het Guldensporenstadion betreuren ze dat er nooit een tegenvoorstel is gekomen. In het kamp van de speler vernemen we dat er is gekozen voor de beste ontwikkelingsomgeving voor Lars.

KV Kortrijk zal voor Montegnies alleen een opleidingsvergoeding krijgen.

The post Bom in het Guldensporenstadion: Lars Montegnies tekent zijn eerste profcontract bij Anderlecht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »