Bib in het Park in Wevelgem verwent zijn bezoekers tijdens Big Bib: “Groot feest met een blik op het najaar”

Op het einde van de zomervakantie nodigt Bib in het Park in Wevelgem de inwoners uit om even te genieten, met een drankje en gezellige muziek. Je kan er meteen enkele nieuwigheden van de bib ontdekken tussen de muziek van Marino Punk en de fratsen van clown Oscr door.

Op zaterdag 26 augustus van 9 tot 13 uur sluit Bib in het Park feestelijk de zomervakantie af en kijkt reikhalzend uit naar het najaar. Het pleintje voor de bib wordt een gezellig boekenterras waar vroege bezoekers kunnen genieten van een gratis koffie en croissant, wie rond het middaguur komt wordt verwend met een aperitief of een frisdrank.

Boekplooien en Bee-Bots

Voor een keer zal het niet zo stil zijn in de bibliotheek, daar zorgen accordeonist Marino Punk en clown Oscr voor. Beiden zullen tussen de boekenrekken het publiek op hun eigen manier animeren. Clown Oscr doet dat als meneertje Knuffelbeertje, hij gaat op zoek naar berenverhalen. De allerkleinsten zullen zich alvast aangesproken voelen. Nog voor de jongste kinderen is er een demo van de Bee-Bots. Deze knoddige bijtjes op wielen laten zich op eenvoudige wijze programmeren, wie er thuis of in de klas mee aan de slag wil kan ze lenen in de bibliotheek. Ondertussen zal de 3D-printer aan het werk zijn, geïnteresseerden kunnen zich melden voor een workshop.

“Onze Bib in het Park is een ruim gebouw en toch wordt zaterdag ieder hoekje van de bib ingenomen”, zegt stafmedewerker Koen D’Haene. “Naast de boekenstands promoten we de Uitpas. Een bibliotheekbezoek levert wekelijks nog steeds een uitpaspunt op. Tijdens Big Bib laat Marc Stragier geïnteresseerden de kunst van het boekplooien zien. En in de tentoonstellingsruimte hangen de foto’s van project Grenspunt die eerder aan de grenzen van de gemeente te zien waren.”

Programma najaar

“Big Bib is vooral een gelegenheid om de bezoekers te verwennen en hen kennis te laten maken met het programma van het najaar: de lezingen en workshops”, aldus schepen van Bibliotheek en Erfgoed Geert Breughe.

“Je ontdekt er de leesclubs maar ook de muziekactiviteiten, de digidokter en het digipunt. Je kan er meteen inschrijven voor de comedynight op 28 september en het schrijfdictee op 6 oktober en nog zoveel meer.”

The post Bib in het Park in Wevelgem verwent zijn bezoekers tijdens Big Bib: “Groot feest met een blik op het najaar” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.
The post Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor het eerst in ruim 30 jaar: Nederlandstaligen en Franstaligen samen op lijst in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen kunnen de inwoners van de faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode voor het eerst in decennia stemmen op een lijst waarop zowel Nederlands- als Franstaligen staan. De partij Accent 1640 wil naar eigen zeggen de belangen behartigen van élke Rodenaar, "want we hebben geen nood aan Nederlandstalige stoepen, Franstalige fietspaden, liberale straatverlichting, christendemocratische verkeerslichten of socialistische wandelwegen".

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Mysterieus skelet uit eeuwenoude Brugse loden grafkist geïdentificeerd: krijgsheer Boudewijn I van Assebroek

Na een jaar onderzoek hebben wetenschappers achterhaald wie er in de eeuwenoude loden grafkist zit, die tijdens de werken voor de expohal BRUSK in Brugge aangetroffen werd. Het gaat om Boudewijn I, heer van Assebroek, een krijgsheer uit de dertiende eeuw. “Het belang van deze ontdekking kan moeilijk onderschat worden, ze levert info over een periode waarover voor Brugge minder

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »