Jasper Philipsen is nog niet uitgesprint en wint eerste rit van Renewi Tour met aankomst in Ardooie

Jasper Philipsen heeft woensdag de eerste etappe gewonnen van de Renewi Tour, de vroegere Benelux Tour. De 25-jarige Belg was na 182,9 vlakke kilometers tussen Blankenberge en Ardooie in de massasprint sneller dan landgenoot Tim Merlier en de Nederlander Olav Kooij. De groene trui van de afgelopen Tour de France is ook meteen de eerste leider. Hij telt twee seconden voorsprong op de Italiaan Alessandro Covi en vier seconden op Tim Merlier.

Het was Ludovic Robeet die onmiddellijk na de start een uitval wou opzetten. Het peloton liet evenwel niet begaan. Robeet maakte ook deel uit van een nieuwe aanval waar ook nog Ceriel Desal, Aaron Van Poucke, Alessandro Covi en Jonas Rutsch deel van uitmaakten. Nu gaf de grote groep wel zijn zegen en zo mocht dit vijftal vlug een voorsprong bijeen sprokkelen van anderhalve minuut.

Sprintersploegen controleren

Halfkoers was de kloof tussen beide groepen opgelopen tot drie minuten. In het peloton regelden vooral de renners van Jumbo-Visma, Alpecin-Deceuninck en Soudal Quick-Step het tempo. Met nog vijf plaatselijke omlopen, van elk 16 kilometer op en rond de Stationstraat van Ardooie, was de voorsprong van de vijf vroege vluchters geslonken naar 1:35. Ceriel Desal pakte de tweede tussensprint, de eerste ging naar zijn teamgenoot Ludivoc Robeet.

Aaron Van Poucke liet daarop lopen en op die manier bleven er op 40 kilometer van de eindmeet met Ceriel Desal, Ludovic Robeet, Alessandro Covi en Jonas Rutsch nog slechts vier vluchters over. Net na het aansnijden van de voorlaatste ronde waaide vooraan ook Ludovic Robeet eruit. De eerste sprint in de Gouden Kilometer ging naar Ceriel Desal voor Allesandro Covi. Deze laatste trok door en pakte de volgende twee spurten voor zijn rekening, goed voor 8 bonificatieseconden.

Elfde zege voor Philipsen

Op 17 kilometer van de finish kregen we een algemene hergroepering. Een valpartij met Milan Fretin en Donavan Grondin zorgde ervoor dat het peloton even in twee stukken brak. Op anderhalve kilometer van de finish ging ook Sam Welsford onderuit. Jasper De Buyst trok in de laatste honderden meters de sprint aan voor Arnaud De Lie maar Jasper Philipsen kwam er op de rechterkant van de weg helemaal uit. Philipsen nam op die manier de maat van iedereen en haalde het op overtuigende wijze. Voor Philipsen is het de elfde zege dit seizoen. Eerder won hij vier ritten in de Tour de France, de Scheldeprijs en de Classic Brugge-De Panne.

Morgen, woensdag, wacht in Sluis een individuele tijdrit over 13,6 kilometer.

The post Jasper Philipsen is nog niet uitgesprint en wint eerste rit van Renewi Tour met aankomst in Ardooie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Backstage moedermelk afkolven en dan zonnebrillen verkopen: pure rock-’n-roll”. Eline De Munck baat pop-upshop uit op festival

Haar eerste Rock Werchter als mama. “En dat doet iets met mij, ik heb voor het eerst de balans gevoeld tussen mama zijn en mezelf”, vertelt Eline De Munck (36). Terwijl baby Colette (bijna 4 maanden) thuis bij haar meter ligt te slapen, is mama aan het werk. Dubbele shift zelfs, want tussen het verkopen van haar limited collectie RW-zonnebrillen,

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

“Script meermaals moeten lezen”: acteur Steven De Lelie schrikt zelf dat Bert vader van Louise blijkt te zijn in ‘Familie’

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). “Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »