Smullen van binnen- en buitenlandse kazen tijdens 13de Kaasmarkt

De Brugse Kaasmarkt is op zondag 3 september aan de 13de editie toe. Het gebeuren startte ooit in het Visartpark in Christus Koning en verhuisde later naar het Zand waar het een pak meer volk lokt.

Vlaams Minister Benjamin Dalle zal op 3 september de Kaasmarkt officieel openen. Op die markt vind je 60 standjes met tal van verschillende kazen uit binnen- en buitenland. De Paters Karmelieten zullen er hun nieuwste kaas voorstellen.

Verder is er een kleurwedstrijd voor de kinderen. Die kunnen de tekening online vinden op de website van de Brugse Kaasmarkt en er mooie prijzen mee winnen. Een champagnebar van Résidence Pierre, een accordeonist die het event komt opluisteren en het blaaskapellenfestival van Vlamo maken het event compleet.

Kaasambassadeur

Wat dit laatste betreft, zullen vier blaaskapellen spelen. Het gaat om de Tieltse Blaaskapelle, Blaasorkest Alpenroos uit Ingelmunster, Die Original Dorfsmusikanten uit Pittem en de Brechtse Blaaskapel Hummel Bummel.

Jaarlijks wordt er ook een kaasambassadeur aangesteld die zorgt voor de promotie van de Brugse kazen in zijn keuken. Die titel is dit jaar voor chef Pieter-Jan van Bistro Rombauw uit de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis. De organisatoren zochten ook weer naar een goed doel waaraan ze de opbrengsten willen schenken en die keuze viel op de vzw Integraal die kansen biedt aan kansarme kinderen, jongeren en volwassenen.

The post Smullen van binnen- en buitenlandse kazen tijdens 13de Kaasmarkt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »