Denemarken heft na Koranverbrandingen verstrengde grenscontroles op

Denemarken versoepelt de grenscontroles die naar aanleiding van de recente koranverbrandingen tijdelijk waren aangescherpt. Dat heeft de Deense politie dinsdag aangekondigd. Volgens de geheime dienst is de maatregel niet langer nodig.

Meer krantenkoppen in België

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding

Op de achtste editie van het 1.000-soortenweekend in het West-Vlaamse Hart hebben natuurliefhebbers maar liefst 1.285 soorten wilde planten en dieren in Ingelmunster en Izegem geregistreerd.
The post 1000-soortenweekend: geslaagd met grote onderscheiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strijdbare Biden herhaalt dat hij er niet aan denkt race te verlaten, maar verwart Harris wel met Trump en Zelensky met Poetin

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie rond de NAVO-top herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Eerder op

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Lore Quatacker is Belgisch kampioen op de 1.500 meter

Lore Quatacker won op het BK in Brussel de 1.500 meter bij de vrouwen. Het werd een ongezien spannende race, waarbij ze net als Marie Bilo finishte in 4’34’’24. Het leverde beide atletes een gouden medaille op.
The post Lore Quatacker is Belgisch kampioen op de 1.500 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »