Zuster Monica (1939-2023): de strenge non die eerst schooldirectrice en later tv-figuur én politica werd

Vlaanderen leerde haar 20 jaar geleden kennen via tv-programma’s als ‘De Slimste Mens’ en ‘Recht van Antwoord’ én als non in de politiek. Maar in Gent was zuster Monica toen al een levende legende. Voor duizenden meisjes was ze de strenge maar rechtvaardige directrice van de Sint-Bavohumaniora. Monica Van Kerrebroeck, zoals ze voluit heette, overleed zondag in een rusthuis in Zaffelare. Wie was ze?

Meer krantenkoppen in België

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »