Nieuw administratief centrum en politiehuis voor Sint-Andries geopend

Een goeie twee jaar na de start van de werken, werd het administratief centrum met bijhorend politiehuis in de Brugse deelgemeente Sint-Andries zaterdagmorgen officieel geopend. Het beeldbepalende voorgebouw bleef behouden, maar werd aangevuld met een modern nieuwbouwvolume.

Na ruim twee jaar werkzaamheden werd het nieuwe deelgemeentehuis met ook ruimte voor de Lokale Politie in Sint-Andries ingehuldigd. Het gebouw maakte aanvankelijk deel uit van een brouwerijcomplex, maar kreeg vanaf 1921 een administratieve functie, toen het gemeentebestuur van het toen nog onafhankelijke Sint-Andries het aankocht en inrichtte als gemeentehuis. En nadat Sint-Andries deel ging uitmaken van Stad Brugge bleef het een onthaal- en dienstverleningsfunctie, met ook een politiekantoor, behouden. “Maar de voorbije jaren werd steeds meer duidelijk dat het gebouw aan een grondige vernieuwing en ook wel uitbreiding toe was”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “In het nieuwe complex, waar toegankelijkheid en duurzaamheid centraal staan, vind je op het gelijkvloers het geheel vernieuwde deelgemeentehuis waar je terecht kan voor administratieve zaken zoals identiteitskaarten, rijbewijzen en reispassen. Nieuw is de directe doorgang naar de bibliotheek.”

Nieuw politiekantoor

Wie de trap of de lift naar boven neemt, komt terecht in het nieuwe politiekantoor waar ongeveer vijftig medewerkers van politie Brugge werken, waaronder de wijkinspecteurs van Sint-Andries en Sint-Michiels. “Niet alleen de bezoekers, maar zeker ook de politiemensen zelf zullen de voordelen van deze renovatie voelen. Ze beschikken zelfs over een moderne eetruimte met terras”, zegt de burgemeester.

Fossielvrij

“We hebben ervoor gekozen om het historische beeldbepalende voorgebouw te behouden. De achterbouw uit de jaren ‘50 en ‘60 moest wel wijken, maar in de plaats daarvan hebben we een moderne en duurzame uitbreiding voorzien”, vult schepen van Patrimonium Pieter Marechal (CD&V) aan. “Ik geef ook graag mee dat dit het eerste stadsgebouw in Brugge is dat volledig fossielvrij verwarmd wordt, namelijk met een BEO-veld onder parking waarmee aardwarmte wordt gecapteerd en via een warmtepomp wordt ingezet voor de verwarming.”

The post Nieuw administratief centrum en politiehuis voor Sint-Andries geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gravity Dance Studio brengt Anonymous op de planken: “Meeslepende reis vol verrassende twists”

Op 20 april presenteert Gravity Dance Studio, de dansschool van Xira Geeraerts, de voorstelling Anonymous in Cultureel Centrum Scharpoord. “De voorstelling is een echte totaalbeleving en neemt het publiek mee in een wereld waar waarheid en verhalen elkaar kruisen”, zegt Xira Geeraerts.
The post Gravity Dance Studio brengt Anonymous op de planken: “Meeslepende reis vol verrassende twists” appeared first

Lees meer »

Vier Roemenen opgepakt na woningbraak, twee zijn aangehouden

Vier Roemenen konden afgelopen zondagmiddag door zoekacties van politiezones Polder en Arro Ieper geklist worden nadat ze op heterdaad betrapt werden tijdens een woninginbraak in Houthulst. Daar maakten ze heel wat buit, gaande van schoenen, tot wijn en geld en juwelen. Twee van hen zijn aangehouden. In politiezone Arro Ieper werden recent meerdere inbraken vastgesteld in de regio en nu

Lees meer »

Tackle: “Wat kan deze oude blok beton soms boven zichzelf gaan uitstijgen als het om de knikkers gaat”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “Wat kan deze oude blok beton soms

Lees meer »

“Per ongeluk en uit dommigheid”: Vlaamse tieners (18) staan terecht in Kenia voor het smokkelen van mieren ter waarde van duizenden euro’s

Twee 18-jarige jongemannen uit de buurt van Mol zitten in de cel in Kenia op verdenking van smokkel van 5.000 levende koninginnenmieren. Verzamelaars betalen tot 200 euro per stuk voor de meest uitzonderlijke exemplaren. De 5.000 mieren kosten in Kenia een paar duizend euro en zouden hier een veelvoud kunnen opleveren. “Het gebeurde per ongeluk”, pleitte een van de twee.

Lees meer »