Israël weet ene na andere Hezbollah-kopstuk uit te schakelen, en dat laat de beweging sterk verzwakt achter

“Het commando, de controle en het management is georganiseerd. Alle posities zijn ingevuld.” Dat zei de vicesecretaris-generaal van Hezbollah Naim Qassem dinsdag. Hij leek zijn aanhang toch vooral moed in te spreken na de zware klappen. Want na een nieuwe liquidatie lijkt Hezbollah zowel politiek als militair te verzwakken.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’

Club Brugge won woensdag in de Champions League met 0-1 van Sturm Graz. Op sociale media doken woensdagavond beelden op van Clubsupporters die de Kühnengroet brachten.
The post Opnieuw Kühnengroet door supporter van Club Brugge: ‘Dader kreeg eerder dit jaar al stadionverbod als lid van North Fanatics 2013’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Themazitting met pluchen eekhoorn, verwaarloosde konijnen en stafford die leeft op brood, worst en koffie: “Dat schaap stond gewoon opeens in mijn wei”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Quinten Fiey is nieuw gezicht bij KSK Vlamertinge A (2B)

KSK Vlamertinge telt na zes speeldagen zeven punten. Tegen KSV Moorsele A werd het na een spektakelstuk 3-3 en zondag hoopt men de drie punten thuis te houden tegen KSV De Ruiter.
The post Quinten Fiey is nieuw gezicht bij KSK Vlamertinge A (2B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helemaal in het nieuw: Pogacar toont regenboogoutfit en aangepaste fiets voor Ronde van Emilia

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) morgen in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Danny Geldof staat al decennialang op de planken: “De stress gaat weg eens ik mijn eerste zin zeg”

Dertig jaar speelde Danny Geldof in de Ieperse Revue. ‘Tjeppen de Stotteraore’ werd het typetje waarmee hij nog steeds aangesproken wordt in de straten van Ieper. Nu staat hij op de planken met Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Volkstoneel speel je zoals je thuis spreekt in de keuken”, vertelt Danny.
The post Danny Geldof staat al decennialang op de

Lees meer »