Voelt het onderwijsveld zich in de steek gelaten door minister Demir?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau stelt dat “het hele onderwijsveld zich in de steek gelaten voelt door Zuhal Demir”. De kersverse Vlaamse minister van Onderwijs (N-VA) verkiest burgemeester van Genk te worden indien ze “een ruime meerderheid” haalt bij de gemeenteraadsverkiezingen van komende zondag. Dat zou in onderwijsmiddens in het verkeerde keelgat schieten, stelt althans Rousseau. Maar klopt dat? 

Meer krantenkoppen in België

Zo maakt Metejoor zijn debuut in ‘Milo’ (als zichzelf)

De cast van ‘Milo’ krijgt binnenkort versterking met een nieuw gezicht. Metejoor – ofwel Joris Van Rossem, zoals hij echt heet – maakt zijn debuut in de populaire soap, waar hij zichzelf speelt. VTM gaf alvast een voorproefje op Instagram en deelde enkele seconden van zijn eerste scène.

Lees meer »

Glimmende bolides en oldtimers te bewonderen op Zoute Grand Prix

In Knokke Zoute, ter hoogte van het Albertplein, is de 15de editie van Zoute Grand Prix aan de gang. Het evenement waar je zowel nieuwe sportieve en luxueuze wagens als oldtimers kunt bewonderen is wat kleinschaliger geworden, nadat het net gered werd van het faillissement, maar autoliefhebbers halen er toch opnieuw hun hart op.
The post Glimmende bolides en

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »

‘Godfather van AI’ wint nobelprijs in natuurkunde: “Zonder hen was kunstmatige intelligentie niet mogelijk geweest”

De Amerikaan John Hopfield en de Britse Canadees Geoffrey Hinton krijgen dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Die laatste draagt de titel ‘de godfather van de AI’. Het mag dan ook niet verbazen dat de computerwetenschappers worden onderscheiden voor hun onderzoek naar neurale netwerken en lerende machines. Dat zijn belangrijke technieken die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie. “Dankzij hen

Lees meer »

“Doet hij het voetbal een dienst, of vooral de machtige elite?” Wie is Jean-Louis Dupont, de Belgische advocaat die de transfermarkt weer aanvalt?

Het Hof van Justitie beslist vandaag over de zaak-Diarra. Een potentiële bom onder de transfermarkt, met een mysterieuze Belg die het lont aanstak: Jean-Louis Dupont (59). Hij was ook al de advocaat achter het Bosman-arrest. Verdedigde Tom Boonen, Alberto Contador en David Beckham. Onderhoudt nauwe banden met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de Russische oligarch Roman Abramovich. Is Dupont echt

Lees meer »

Jens Boey is zijn gewicht in goud waard bij Eendracht De Haan (3B)

Samen met het gepromoveerd KM Torhout B voert de fusieclub de klassering aan. Net één jaar geleden prijkten de jongens van T1 Livio Proot, op dat moment T2 van Kris Brackx, in de kelder van de klassering. Positieve of mindere resultaten, de sfeer blijft altijd optimaal bij de kustfamilie.
The post Jens Boey is zijn gewicht in goud waard

Lees meer »

Hezbollah-leider “voorlopig” begraven op onbekende locatie – Nederlands vliegtuig dat Belgen ophaalt, is geland in Beiroet

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah die vorige week vrijdag door een Israëlische aanval gedood werd, is op een onbekende locatie begraven. Dat meldt een anonieme bron dichtbij Hezbollah vrijdag. Nasrallah werd “voorlopig” begraven in afwachting van omstandigheden die een volksbegrafenis zullen toelaten. Momenteel is dat volgens de bron niet mogelijk vanwege dreigementen van Israël om de begrafenis en iedereen

Lees meer »

Senioren triomferen opnieuw in Neos Dictee tegen studenten

Op dinsdag 8 oktober gingen de senioren van Neos West-Vlaanderen opnieuw de strijd aan met journalistiekstudenten van Howest in een spannend taalduel. Dichter Joris Denoo zorgde voor de nodige valkuilen in het dictee, maar Christine Himpens (71) wist ze allemaal te omzeilen en diende een foutloos dictee in.
The post Senioren triomferen opnieuw in Neos Dictee tegen studenten appeared

Lees meer »

Anne-Marie (63) schrijft en tekent boekje dat bezoek aan oogarts makkelijker moet maken: “Voor kinderen én ouders”

Oogarts Anne-Marie Heirbaut uit Roeselare had tot vorig jaar haar praktijk in Izegem en merkte dat veel kinderen bij een bezoek niet goed waren voorbereid. “Kinderen denken altijd dat ze met een bril zullen buiten wandelen, terwijl dat vaak niet zo is.”
The post Anne-Marie (63) schrijft en tekent boekje dat bezoek aan oogarts makkelijker moet maken: “Voor kinderen

Lees meer »