Hoofdverdachte Madeleine McCann vrijgesproken van seksuele misdrijven: “Weg vrij voor vrijlating in 2025”

Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann, is dinsdag vrijgesproken van een reeks aanrandingen en verkrachtingen die tussen 2000 en 2017 gepleegd werden in Portugal. Hij zit momenteel nog een gevangenisstraf uit voor de verkrachting van een 72-jarige vrouw in de Portugese stad waar Maddie verdween. De vrijspraak maakt de weg vrij voor zijn mogelijke vrijlating in 2025. Het parket gaat nu in beroep tegen de uitspraak. 

Meer krantenkoppen in België

Unieke gamebus met nieuwste technologieën in JC Tranzit speelt verder in op interesses van jongeren

De bus in JC Tranzit staat er al tien jaar, maar was voorheen ingericht als repetitieruimte en opnamestudio. Nu winnen gamen, streamen en het creëren van digitale content steeds meer aan populariteit onder kinderen en jongeren. “Het is onze ambitie om vanuit het jeugdbeleid hen te ondersteunen in hun vrijetijdsbesteding. De gamebus is nieuwe ontmoetingsplaats”, duidt Bert Herrewyn, schepen van

Lees meer »

Sociaal Fonds schenkt 42.000 aan Oostendse verenigingen

Het Sociaal Fonds van de Burgemeester overhandigde 42.000 euro aan verschillende jeugd-, sociale en andere verenigingen. Het ging om de opbrengst van het jaarlijkse ontbijt, dat zondagmorgen werd gehouden in Kursaal Oostende.
The post Sociaal Fonds schenkt 42.000 aan Oostendse verenigingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge trekken naar Raad van State… om te procederen vóór een nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachtse hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 191 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

Opnieuw luchtaanval op Kiev: “Russische troepen gebruikten hypersonische ‘Kinjal’-raketten”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky gaat in een overleg met bondgenoten toelichten hoe hij denkt de oorlog met Rusland te winnen. De inhoud van zijn “overwinningsplan” is nog niet openbaar gemaakt. Zelensky heeft het plan al wel besproken met de Amerikaanse president Joe Biden en de NAVO. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Pro-Russische hackers hinten naar nieuwe aanval tijdens verkiezin­gen: “Zo eindigen initiatieven die het criminele Kiev-regime steunen”

Hackersgroep NoName heeft verschillende websites van Belgische overheden in het vizier genomen. Aan de hand van een zogeheten ‘distributed denial-of-service’-aanval of ‘DDoS’ zijn ze erin geslaagd om de websites van onder andere provinciebesturen onbereikbaar te maken. De aanleiding is de Belgische aankoop van artillerie die aan Oekraïne moet worden overgedragen. Tegelijkertijd hinten de hackers op een nieuwe aanval tijdens de

Lees meer »