Wat hangt er Iran boven het hoofd? ‘Israël kan de luchtverdediging omzeilen en van grote afstand diep in Iran toeslaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Trump keert terug naar plek waar op hem is geschoten en roept vriend Elon Musk op podium

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is zaterdag teruggekeerd naar Butler (Pennsylvania), de plek waar op hem werd geschoten. Hij noemde schutter een “kwaadaardig monster” en gaf zijn politieke tegenstanders nog maar eens de schuld. Elon Musk sprak de menigte ook toe en zei: “De beste karaktertest is zien hoe iemand zich gedraagt als hij onder vuur ligt”.

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Vrijspraak voor fietsster nadat Christiane (83) sterft aan hersenbloeding: “Het is niet te achterhalen of overlijden gevolg is van fietsongeval”

Het bleef maanden onduidelijk wie verantwoordelijk was voor de hersenbloeding waaraan Christiane (83) vorig jaar in het ziekenhuis overleed. Het slachtoffer was even daarvoor op baan met haar fiets toen haar stuur een korte tik kreeg van fietsster J.G.. Het leek een banale tik, maar even later kwam Christiane toch ten val. Maandenlang was dé grote hamvraag in het dossier:

Lees meer »

Voor bijna de helft van vacatures heb je geen diploma of werkervaring nodig

Nooit waren er zoveel vacatures in Vlaanderen waarvoor je geen werkervaring of diploma nodig hebt. Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Acerta, op basis van VDAB-cijfers. Het aantal vacatures zonder werkervaring steeg van 33,7 procent in 2016 naar 48,1 procent in de eerste 8 maanden van 2024. Ook het aantal vacatures zonder diploma-eisen nam toe, van 40,8 procent in

Lees meer »

Dorien L. getuigt over haar “megabelachelijke” affaire met Stijn Marchand: “Ik was bang dat hij ging flippen. Je moest niet tegen zijn kar rijden”

“Dorien was geen flierefluiter.” Dat werd vooraf over de vrouw verteld, en dat beeld werd bevestigd tijdens haar getuigenis. Twee jaar is Dorien L. inmiddels weduwe. Ze blijft achter met de kinderen. Meer dan een uur vertelde ze over de ravage die haar ex-minnaar heeft aangericht. “Mijn kinderen missen hun papa enorm. Dit litteken dragen wij een leven lang mee.”

Lees meer »

Waarom Antwerp geen geld had voor transfers, maar wel voor een nieuwe tribune (zonder akkoord met Tania Mintjens)

Antwerp heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor een nieuwe (tijdelijke) Tribune 2. In tijden dat het Ghelamco van grote baas Paul Gheysens in zwaar weer verkeert en de club op de transfermarkt voor 40 miljoen euro verkocht maar amper geld uitaf. Waarom investeert Antwerp dan toch in de Bosuil, hoe zit het met het conflict met grondeigenares Tania Mintjens en wanneer

Lees meer »

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

Dierenasiel en zorgboerderij Ark Van Pollare in Lennik is gered

Goed nieuws voor de 485 dieren van dierenasiel en zorgboederij Ark Van Pollare in Lennik, want ze hoeven hun vertrouwde plek niet te verlaten. De gebouwen stonden te koop, maar de Ark kon een investeerder vinden die ze aankocht. De komende jaren wil het asiel alles grondig vernieuwen zodat de toekomst verzekerd is.

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »