Zelfs de teddyberen moeten eraan geloven: man vernielt herdenkingsplek voor slachtoffers Hamas

Een vandaal zorgde afgelopen zondag voor heel wat opschudding in het Engelse Brighton. Een dag voor de eerste verjaardag van de inval van Hamas in Israël konden passanten filmen hoe een gepensioneerde man een herdenkingsplek voor de slachtoffers van het bloedbad op een pleintje in de wijk volledig vernielde.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 200 buren van Club Brugge trekken naar Raad van State… om te procederen vóór een nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachtse hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 191 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

Kampioenenviering bij de Sint-Jansvrienden

Bij de vinkenmaatschappij de Sint-Jansvrienden van voorzitter Geert D’Hondt zit het seizoen er helemaal op. De afsluiter van het seizoen is het jaarlijks kampioenenfeest dat voor de gelegenheid zijn beslag kreeg in Gistelhove. Niettegenstaande de vinkensport moeilijke tijden doormaakt door de vergrijzing, telt de vereniging nog om en bij de 50 leden. Het werd dan
The post Kampioenenviering bij

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen tegen robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »

Bovengrondse chalet op rommelmarkt

Ter gelegenheid van de rommelmarkt in Koolskamp kwam Frans Devos op het idee om een bovengrondse chalet te plaatsen.
The post Bovengrondse chalet op rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe mural langs Bruanestraat zorgt voor extra kleur in Krottegem: “Met enkele knipoogjes naar de wijk”

Een nieuwe mural langs de Bruanestraat zorgt voortaan voor extra kleur in Krottegem. De mural werd gemaakt door de artiesten van het Leuvense Treepack die een bestaand muurschilderij van Roger Noyez integreerden in het geheel.
The post Nieuwe mural langs Bruanestraat zorgt voor extra kleur in Krottegem: “Met enkele knipoogjes naar de wijk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 2.000 Belgen hebben alcoholslot, slechts 9 voor het leven: “Niet iedereen kan kostprijs van 3.000 euro per jaar betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »

WHO zet licht op groen voor test om mpox te detecteren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het licht op groen gezet voor een eerste test om mpox te detecteren. Die moet helpen om de huidige epidemie beter te bestrijden, stelt de organisatie. “Een vroegtijdige diagnose van mpox maakt een snelle behandeling en zorg mogelijk, zo kunnen we het virus onder controle houden.”

Lees meer »