Ryanair wil papieren instapkaart afvoeren om kosten te besparen

Ryanair-topman Michael O’Leary is van plan om de papieren instapkaart binnen enkele maanden af te schaffen en enkel nog online inchecken mogelijk te maken. De maatregel zou al vanaf mei volgend jaar gelden, zo schrijven Ierse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

Werken gestart voor nieuwe vrachtwagenparking langs A11 in Zeebrugge

In Zeebrugge zijn de werken begonnen voor een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11. De nieuwe parking moet de parkeerproblematiek in de omliggende woonkernen oplossen. Op de parking zal plaats zijn voor zo’n 140 vrachtwagens. Er komt ook een restaurant, een supermarkt en sanitair voor de vrachtwagenchauffeurs. Tegen september 2025 moet de parking klaar zijn.

Lees meer »

Tienermeisjes aangeklaagd voor plannen terroristische aanslag in Duitsland

Drie tieners zijn in Duitsland aangeklaagd voor het plannen van een terroristische aanslag. Het drietal, dat sinds april vastzit, wordt verdacht van het beramen van een aanval “in overeenstemming met de doelen en ideologie van Islamitische Staat”, aldus een woordvoerder van de rechtbank in Düsseldorf. Opvallend: 2 van hen zijn meisjes.

Lees meer »

“Wij en andere supporters verdienen respect”: Anderlecht-spelers vieren niet met supportersgroep Mauves Army, medefans fluiten ultra’s uit

De Mauves Army – de Anderlecht-supportersgroep achter het doel – had aangekondigd het stadion pas na de twaalfde minuut van de Clasico te betreden. Dat deden ze ook, maar wel onder luid boegeroep. De andere fans waren het duidelijk niet eens met de actie én met de wanpraktijken van tegen Real Sociedad afgelopen donderdag. “Shame on you”, zo klonk onder

Lees meer »

Beerschot annuleert verjaardagsfeest voor 125-jarig jubileum van zondag: “Door huidige sportieve situatie niet juiste moment”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »