Rechter en psycholoog over spookrijders: “Ze zijn verblind door hun radeloosheid”

Vooral ’s nachts en in het weekend riskeer je hen te kruisen, maar wat speelt er in het hoofd van een spookrijder? We spraken een verkeerspsycholoog en een politierechter, nadat een gezin van vier op weg naar een dagje Plopsaland in Ieper voorgoed uit elkaar is gerukt. “Vier factoren kunnen het realiteitsbesef van de automobilist danig aantasten.” 

Meer krantenkoppen in België

Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad

Op vraag van school De Levensboom is er in de Moorselestraat een aantal parkeerplaatsen geschrapt om er een zebrapad te kunnen aanleggen. Dat er hierover geen overleg is geweest met de omwonenden kan volgens Hendrik Vanhaverbeke (N-VA) niet. Hij kaartte het aan tijdens de gemeenteraad.
The post Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad appeared first

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »

48 maanden cel met uitstel gevraagd voor jager uit Rijkevorsel die man met metaaldetector doodschoot in Tongeren: “Ik dacht dat het een haas was”

Een jager uit Rijkevorsel die eind 2022 een man uit Tessenderlo doodschoot op een veld in Tongeren riskeert 48 maanden celstraf, met probatie-uitstel. Daarbovenop eiste de procureur ook een boete van 80.000 euro. Er wordt ook geëist dat de 51-jarige jager zich laat begeleiden voor zijn alcoholprobleem en dat de bij hem thuis aangetroffen wapens en munitie worden verbeurd verklaard.

Lees meer »

Retrokoers Guidon Titan valt op verkiezingszondag in Tielt: “Toeschouwers kunnen zeker een ludieke knipoog naar de gemeenteraadsverkiezingen verwachten”

Retrokoers Guidon Titan in Tielt is op 13 oktober aan de negende editie toe. Het klassieke recept – ongeschoren benen, ‘vitessen’ aan de buis en geen klikpedalen – blijft ongewijzigd, terwijl er ook weer een stevige afterparty voorzien wordt in wielerkroeg Carlito. Al belooft het een bijzondere editie te worden, want de koers valt dit jaar op verkiezingszondag.
The

Lees meer »

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »

“Voor die foto waren mensen niet klaar”: Kate Moss werd bedolven onder haatreacties door magere verschijning

Bleke huid, achterovergekamd haar en graatmager: het was de ‘heroin chic’-look die model Kate Moss (50) wereldberoemd maakte in de jaren 90. Maar niet iedereen was even onder de indruk van haar voorkomen. Moss geeft een glimp in het harde modellenwereldje waarin ze al decennia een boegbeeld is, maar ook het mikpunt van nijdige kritiek en haat. “Toen ze me

Lees meer »

Prins Harry keert terug naar koninklijke roots, zónder Meghan: “Hij wordt liever gezien met andere royals”

Prins Harry (40) maakt indruk met zijn recente solo-activiteiten. Voor het eerst in maanden, misschien zelfs jaren, zijn de Britse kranten weer voorzichtig positief over hem. Zonder echtgenote Meghan Markle (43) aan zijn zijde heeft hij in twaalf dagen liefst tien evenementen bezocht. Is dit zijn nieuwe koers? “Meghan was – en is – spreekwoordelijk een blok aan zijn been,

Lees meer »

Moeder Kortrijkse bestaat 140 jaar: “De oudste en nog steeds actieve club in Leuven”

In 1884 werd Moeder Kortrijkse opgericht door Robrecht Doutreligne en Ernest Reynaert. De studentenclub telt zo’n 350 – volgens traditie mannelijke – (oud-)leden. “Dankzij de oud-ledenwerking blijven we vrienden voor het leven”, vertelt Stefaan Verhamme, erevoorzitter van het erecomité.
The post Moeder Kortrijkse bestaat 140 jaar: “De oudste en nog steeds actieve club in Leuven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raam ingeslagen bij voorzitster van Vooruit Brugge Christie Herckenrath

Afgelopen nacht werd bij Christie Herckenrath, de voorzitter van Vooruit Brugge, een glazen achterdeur kapot geslagen. De twee vermoedelijke daders vluchten met haar elektrische fiets en via de tracer erop kon de politie hen traceren en oppakken.
The post Raam ingeslagen bij voorzitster van Vooruit Brugge Christie Herckenrath appeared first on KW.be.

Lees meer »