“Gemeenteraadsleden N-VA willen samenwerken met Vlaams Belang”: sneuvelt het cordon sanitaire in Turnhout? 

In Turnhout strijden 3 lijsten om de grootste te worden: Vlaams Belang, Vooruit en het kartel N-VA/CD&V. "Een aantal N-VA-leden spreken ons aan en hopen op samenwerking", zegt Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) die het cordon sanitaire wil breken. "Politiek gestook", pareert burgemeester Paul Van Miert (N-VA) die de deur voor samenwerking sluit. De derde speler is Hannes Anaf (Vooruit). Wordt hij misschien de lachende derde? 

Meer krantenkoppen in België

Jaar na dood juf Annelies (43) komen vrienden samen in Geluwe: “We willen mooie herinneringen delen”

Op woensdag 4 oktober vorig jaar werd Annelies Verschaeve (42) in de woning van haar ex-partner Sebastien H. (37) in Menen vermoord. Ze gaf les in vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik. Met haar kinderen Rune en Noa woonde juf Annelies in de Menenstraat in Geluwe. Familie en vrienden komen vrijdagavond samen in café Den Onderweireld op

Lees meer »

Geen grote verschuivingen in Beernemse gemeenteraad

Beernem Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 25 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Beernem, zetelen er vandaag nog 22 in de gemeenteraad.
The post Geen grote verschuivingen in

Lees meer »

Arntout Hauben stapt opnieuw ‘Dwars door de Lage Landen’: “Ik heb geleerd om te durven wachten op een goed verhaal”

Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ – vanaf 7 oktober – door Nederland en België, samen met zijn wandelkompanen Philippe en Ruben. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, van Lauwersoog tot De Panne. “De mentaliteit wordt eerder gevormd door het landschap dan door een landsgrens.
The

Lees meer »

Code rood in Mexico en massale evacuatie in Florida door Milton: iedereen vlucht voor een van krachtigste orkanen ooit

Twee weken na de verwoestende passage van zware orkaan Helene moet Florida zich opnieuw voorbereiden op de komst van een nieuwe zware orkaan: Milton. De orkaan zal volgens de weermodellen dwars over de staat heen gaan. Milton is in 24 uur uitgegroeid van een tropische storm tot een categorie 5 orkaan, de hoogste categorie. Opnieuw voorspelt men levensbedreigende stormvloeden en

Lees meer »

Walz en Vance houden civiel debat zonder knock-out

Anders dan in het debat tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris, hielden hun running mates J.D. Vance en Tim Walz af en toe een ernstige beleidsdiscussie. Daarin was de geroutineerde Republikein duidelijk meer op zijn gemak dan zijn Democratische tegenstrever. “Ik kan soms een oen zijn.”

Lees meer »

Herinrichting natuurgebied Elerweerd in Dilsen-Stokkem komt in stroomversnelling

In Dilsen-Stokken zijn de werken voor de herinrichting van het toekomstig natuurgebied Elerweerd volop aan de gang. Dat natuurgebied van 170 hectare moet er in de toekomst voor zorgen dat de Maas meer ruimte krijgt. Zo wordt het overstromingsgevaar beperkt. Op dit moment is een gespecialiseerd bedrijf bezig met het verplaatsen van vulzand om het natuurgebied verder op te vullen.

Lees meer »

Dertiger vraagt na half jaar in cel vrijspraak voor verkrachting in toiletten van café in Dadizele: “Het gebeurde met toestemming”

“Hij heeft me kapot gemaakt en draait dan nog de rollen om. Dat maakt me boos. Het is gewoon vies.” Een pas 18-jarige jongeman maakte op de correctionele rechtbank van Kortrijk heel duidelijk wat hij vond van wat er op 31 maart 2024 in de toiletten van een café in Dadizele is gebeurd. Een 32-jarige man uit Wervik riskeert vier

Lees meer »