Netanyahu: “We hebben een jaar geleden een vreselijk bloedbad meegemaakt en we zijn opgestaan als leeuwen”

In Israël wordt vandaag de terreuraanval van Hamas op 7 oktober 2023 herdacht. Sindsdien is er een bloedige oorlog aan de gang in de Gazastrook tegen Hamas en sinds kort in Libanon tegen Hezbollah. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn we een stuk wijzer”

De sfeer is weer opperbest bij KFC Poperinge. Met 15 op 15 staan ze zes punten voor op de tweede. Toch blijven ze voorzichtig met het uitspreken van ambities. De komende weken volgen enkele serieuze testen, met zaterdag de trip naar VK Langemark-Poelkapelle.
The post KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn

Lees meer »

Op weg naar zwaarste filewinter ooit en dat komt niet alleen door weer en werken: “Stop met naar voetbal te kijken in de auto”

De afgelopen 12 maanden bereikte de filezwaarte in Vlaanderen het hoogste niveau ooit. En zet je schrap, want de komende maanden wordt het fileleed op de Vlaamse snelwegen alleen maar erger. De oorzaken? Die denken we te kennen: het weer, wegenwerken en minder telewerk. Maar er speelt veel meer dan dat, zeggen experts. Zo erg wordt het op de weg

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Pokeren over oorlog en vrede

21:08 Een jaar na de terreuraanslagen van Hamas ziet Israël een kans om zijn stempel te drukken op het Midden-Oosten. De recente successen tegen Hamas, Hezbollah en Iran zijn echter geen garantie voor een d…

Lees meer »

Strenge scores van Viktor in ‘Komen eten’ zorgen voor nare nasmaak bij de Verhulstjes: “Dit doe je toch niet bij familie”

Dat Viktor Verhulst zijn rol als jurylid in ‘Komen eten’ serieus nam, was duidelijk. In tegenstelling tot Marie, Gert en Ellen, was hij spaarzaam met tienen. Zo gaf hij Ellen slechts een zes voor sfeer en gezelligheid, en ook Marie’s kookkunsten kwamen net aan een voldoende. En die ‘slechte’ punten blijven ten huize Verhulst ook nu nog nazinderen. “Dat doe

Lees meer »

Julian Assange maakt eerste publieke optreden sinds vrijlating: “Ik ben vrij omdat ik schuldig heb gepleit aan journalistiek”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft dinsdag de Raad van Europa toegesproken. Het gaat om zijn eerste publieke optreden sinds zijn vrijlating. Assange reisde vanuit Australië naar Straatsburg om voor de mensenrechtencommissie van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa te spreken, dat in een eerder rapport Assange had beschreven als “een politieke gevangene”.

Lees meer »