Er is één zinnetje in het Vlaamse regeerakkoord dat alle goede bedoelingen naar de prullenmand kan verwijzen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten

Donderdagavond greep er een intensieve zoekactie plaats naar transmigranten die zich al een tijdje schuilhouden onder bruggen en in de bosjes nabij de oprit van de E40 in Veurne.
The post Politie houdt grote zoekactie naar transmigranten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koningin Elizabeth verkozen tot grootste Britse culturele icoon

Koningin Elizabeth is gekozen tot het grootste “culturele icoon” van het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen negentig jaar. Dat is de uitkomst van een onderzoek waar verschillende Britse media over schrijven. De British Council, de internationale culturele instelling die de taal en cultuur van het land promoot, had het onderzoek laten uitvoeren ter ere van het 90-jarig bestaan.

Lees meer »

Freinetschool De Zonnebloem in Oostende verhuist naar gloednieuw gebouw: “Blikvanger is de speelplaats op het dak”

Na de herfstvakantie nemen 170 leerlingen van De Zonnebloem (GO!) een nieuwe school in gebruik. “Het is de 5e verhuis in 20 jaar”, zegt directeur Sofie Hillemans. Achter de oude gevel huist een zeer moderne school met als blikvangers speelplaatsen op het dak en in elke unit ruimte voor kringgesprekken.
The post Freinetschool De Zonnebloem in Oostende verhuist naar

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Farmareus Pfizer schrapt 255 jobs in Puurs

Farmabedrijf Pfizer gaat 255 jobs schrappen in hun vestiging in Puurs-Sint-Amands. Dat maakte het bedrijf bekend op een bijzondere ondernemingsraad dinsdagmiddag, zo schrijft De Tijd. Er zouden geen ontslagen vallen, maar werknemers die vertrekken of met pensioen gaan, zullen niet vervangen worden en tijdelijke contracten zullen niet verlengd worden.

Lees meer »

Nek-aan-nekrace tussen Trump en Harris volgens de peilingen, maar deze cijfers suggereren toch duidelijke winnaar

“Niet te voorspellen.” Dat blijft de consensus over de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten. Met nog één maand te gaan zit er in de peilingen zo goed als geen verschil. Daarom duiken we in ándere cijfers. Die leren dat Kamala Harris wel populairder is dan Trump en overtuigde aanhangers heeft. Maar een andere, zelden belichte graadmeter wijst dan weer duidelijk

Lees meer »

Woordenstrijd in mailbox houdt aan: “Zeg dat Hezbollah terroristisch is” versus “zeg dat Israël een terreurstaat is” 

Woorden als ‘radicaal’, ‘extremistisch’ en ‘terroristisch’ blijven voor beroering zorgen in onze mailbox, zeker als het over het conflict in het Midden-Oosten gaat. We kregen bij het nieuwsombudsteam sinds 7 oktober vorig jaar 1.200 mails binnen over dit conflict. Daarbij spelen klachten over taalgebruik een belangrijke rol. Ook de laatste maand is er een woordenstrijd aan de gang in onze

Lees meer »