LIVE STVV-AA GENT. Veel kansen op Stayen, maar AA Gent gaat met een zuinige voorsprong de rust in

Onder Felice Mazzu verloor STVV nog niet. Brengt AA Gent, dat donderdag een verdienstelijke partij speelde tegen Chelsea, daar verandering in? 

Meer krantenkoppen in België

Toch koers tijdens de kermis

Door het afhaken van De Sint-Ritatrappers zag het er naar uit dat er géén koers meer zou zijn tijdens Moerkerke Kermis. Gelukkig zetten Wouter Moeraert, Wim Goudesaboos en Frank Lehouck er toch nog hun schouders onder. “Met onder meer een tandemkoers willen we het ook wat ludiek maken en openstellen voor iedereen”, klinkt het.
The post Toch koers tijdens

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier

Onlangs vond de opening plaats van de groenzone aan ‘t Klavier. Het gemeentebestuur zorgde voor de aankleding, kinderanimatie en een verfrissend ijsje voor de kinderen. Het project werd gerealiseerd door aannemer Omgevingswerken Steenhaut.
The post Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook West-Vlaamse jongeren brengen het verhaal van Amerikaanse school shootings in de nieuwe musical ‘Vrijdag’ in Antwerpen

Op vrijdag 1 november speelt de 18-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp, afwisselend met Sebe Buermans (17, Herentals); de hoofdrol (Quin) in de nieuwe opmerkelijke musical ‘Vrijdag.’ van The Singing Factory, die speelt tot 17 november in het Zuiderpershuis Antwerpen. ‘Vrijdag.’ draait rond de helaas brandend actuele problematiek van de Amerikaanse school shootings. The Voice van Vlaanderen 2024-finalist Lucas vindt in

Lees meer »

Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos

De grondverwervingen zijn inmiddels wat opgeschoten en de eerste boompjes werden in april 2024 alvast aangeplant. Nu zet de stad een nieuwe stap richting de realisatie van het langverwachte Tieltse stadsrandbos. Dinsdag zette de Provincie West-Vlaanderen officieel mee de schouders onder het project.
The post Provincie zet officieel de schouders onder realisatie Tielts stadsrandbos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter op verdenking van verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start maandag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar partij Rassemblement National (RN), haar vader Jean-Marie en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Juwelier die overvaller doodschoot wil nu zelf schadevergoeding: elk slachtoffer kan tot 125.000 euro krijgen

Filip Moens (56), de juwelier uit Oostakker die zes jaar geleden een vluchtende overvaller doodschoot en recent werd vrijgesproken, vindt dat hij, zijn zus en hun intussen overleden vader nu zelf recht hebben op een schadevergoeding. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. “Hun leven is nooit meer hetzelfde geweest. Mijn cliënt kreeg – ondanks dat hij een slachtoffer was

Lees meer »

Vier ultra’s Anderlecht vandaag voor rechtbank in Spanje, onbegrip bij Sociedad voor Fredberg en co

Ophef in de tribunes tijdens Real Sociedad-Anderlecht. Supporters van paars-wit gooiden enkele stoeltjes richting Spaanse fans in het vak onder hen. De match lag even stil. In totaal zijn vijf supporters van paars-wit opgepakt en de club kwam ook met excuses. “Dit gedrag heeft absoluut geen plaats in het voetbal.” Tot onbegrip van Sociedad gingen CEO Sports Jesper Fredberg, coach

Lees meer »