Wagen overkop in Leefdaal met drie kinderen aan boord: zwaargewonde bestuurder neemt de benen

Een 50-jarige bestuurder is zondagavond zwaargewond geraakt toen hij over de kop ging met zijn voertuig in Leefdaal. Als bij wonder raakten de drie kinderen die ook in het voertuig zaten slechts lichtgewond. Mogelijk ligt onaangepaste snelheid in een zone 30 aan de basis van het ongeval. Door het ongeval is er in de omgeving een stroomonderbreking en zou er ook geen internet meer zijn, de man knalde namelijk tegen een betonnen paal van Fluvius aan. 

Meer krantenkoppen in België

Freinetschool De Zonnebloem in Oostende verhuist naar gloednieuw gebouw: “Blikvanger is de speelplaats op het dak”

Na de herfstvakantie nemen 170 leerlingen van De Zonnebloem (GO!) een nieuwe school in gebruik. “Het is de 5e verhuis in 20 jaar”, zegt directeur Sofie Hillemans. Achter de oude gevel huist een zeer moderne school met als blikvangers speelplaatsen op het dak en in elke unit ruimte voor kringgesprekken.
The post Freinetschool De Zonnebloem in Oostende verhuist naar

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Hugo en Mariette

Hugo Gantois (70) en Mariette Declerck (70), die op het Abeleplein in Abele wonen, vierden de vijftigste verjaardag van hun huwelijk. Hugo werd geboren in Poperinge op 16 mei 1954. Hij werkte achtereenvolgens bij metaalconstructie Mahieu in Beveren-IJzer, als buitenmonteur bij Allaeys in Poperinge en in 1980 begon hij bij de technische dienst van de
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont de Veurnse vrije basisscholen De Droomvlieger en Vliegerboom met een zilveren ‘Verkeer op School’-medaille om hun inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.
The post Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emirates verbiedt biepers en walkietalkies uit angst voor explosies

Passagiers van Emirates, de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten, mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als ze van of naar Dubai vliegen. De beslissing komt er nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon ontploft zijn. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

Axel Daeseleire krijgt heimwee in Amerika én toont z’n vriendin: “Mijn honden zijn de eerste wezens die ik mis, tot spijt van mijn lief”

Inmiddels vertoeft Axel Daeseleire (55) al twee maanden in Amerika voor zijn programma ‘Axel in Amerika’. Hij bezocht er onder meer al luxebordelen, een diep gelovige gemeenschap en Preppers, Amerikanen die zich grondig voorbereiden op het einde van de wereld. Maar het gemis naar het thuisfront begint toch te komen bij de presentator. “Uiteraard mis ik mijn lief, absoluut.”

Lees meer »

Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor een boost

In de Kunstacademie Art’Iz in Izegem is het nieuwe keuzevak Studio Recording binnen de afdeling Jazz-Pop-Rock uit de startblokken geschoten. “Het keuzevak trekt niet alleen heel wat nieuwe songwriters aan, maar ook oud-leerlingen nemen de draad weer op”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.
The post Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor

Lees meer »

“Papa de held veranderde in de duivel”: Kortemarkenaar (30) krijgt tien jaar cel voor maandenlange verkrachting 5-jarig dochtertje

Terwijl zijn partner nachtwerk verrichtte, misbruikte Kortemarkenaar J.B. (30) minstens twaalf keer hun 5-jarige dochtertje. “Ze lokte het uit”, shockeerde hij zijn ondervragers. Ook de partner van de beklaagde ging door de hel. Hij schopte haar zelfs in de buik terwijl ze zwanger was. De verdediging drong tevergeefs aan op voorwaarden, zoals een chemische castratie.
The post “Papa de

Lees meer »

Provinciedomein Palingbeek telt jaarlijks 270.000 bezoekers en is vooral populair bij rustzoekers en natuurliefhebbers

Het provinciedomein Palingbeek in Ieper verwelkomde in periode september 2023 tot en met augustus 2024 zo’n 270.000 bezoekers. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Westtoer in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen. Het is een populair domein voor rustzoekers en natuurliefhebbers waar bezoekers graag komen om te wandelen. Over het algemeen zijn bezoekers ook erg tevreden en geven ze het

Lees meer »