LIVE FRANKFURT-BAYERN (17u30). Kompany dropt Müller in basis om gekwetste Musiala te vervangen

Vincent Kompany slikte met Bayern deze week zijn eerste nederlaag. Wint hij wel van Eintracht Frankfurt in de Bundesliga? 

Meer krantenkoppen in België

Halloween bij Bar Filía: “Wie verkleed opdaagt, krijgt een gratis toverdrankje”

Zoals beloofd organiseert Loïc Vanderstadt (27) zijn eerste officiële feestje sinds de overname: Halloween Night, op donderdag 31 oktober. “Halloween was een enorm succes bij de vorige eigenaars, dus hiermee wou ik sowieso mijn feestkalender openen. Gratis inkom, maar vol is vol.” Stuur een berichtje via Instagram of Facebook om je naam op de lijst te plaatsen.
The post

Lees meer »

Vier organisaties officieel erkend als Brugse dierenwelzijnsvereniging

Vrijdag kregen vier organisaties de officiële erkenning als Brugse dierenwelzijnsvereniging uit handen van schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis. Het gaat om vzw Poespartoe, vzw Kat Zoekt Thuis, vzw Cathz en vzw SOS Reptiel. “Die laatste is niet gehuisvest in Brugge, maar vangt wel veel dieren op vanuit onze stad”, aldus schepen Goderis.
The post Vier organisaties officieel erkend als

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

“Ze reden niet voluit in de achtervolging”: Stuyven niet blij met Belgische ploegmaats Van der Poel

Geen Belgische wereldtitel op de Brabantse (gravel)wegen. Goud voor Mathieu van der Poel en daar hadden de Belgen elk hun eigen koersverhaal over. Zo wijst thuisrijder Jasper Stuyven – die net naast het podium viel – naar Quinten Hermans (derde) en Gianni Vermeersch (vijfde), van wie hij het spijtig vond dat ze niet voluit meereden in de achtervolging op Van

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel knalt definitief weg van Vermeersch en lijkt op weg naar nieuwe regenboogtrui

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Florian Vermeersch en Gianni Vermeersch zitten enkele grote Belgische namen in de kopgroep. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric, die er ook bij zijn. Wie trekt

Lees meer »

Een op de vijf scholieren mag smartphone niet gebruiken op school

Middelbare scholen werken best aan een strikt smartphonebeleid voor hun leerlingen, zo stelt de Vlaamse regering. Uit een bevraging van de Vlaamse Scholierenkoepel blijkt dat nu al 20 procent van de jongeren uit het middelbaar onderwijs geen smartphone mag gebruiken op school. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

Lees meer »

Juwelen Eversen ruilt Izegem voor Roeselare en pand waar Juwelier Pools gevestigd is: “Kans die we niet mochten laten liggen”

Juwelen Eversen vertrekt in Izegem. “Met pijn in het hart”, klinkt het. Maar ook: “Een kans die niet mochten laten liggen.” Ondertussen is de uitverkoop in de zaak al gestart. Nieuwe locatie wordt de Henri Horriestraat 7 in Roeselare, waar Juwelier Pools nog tot begin volgend jaar actief is.
The post Juwelen Eversen ruilt Izegem voor Roeselare en pand

Lees meer »

Veiligheidsverantwoordelijke van kerncentrale in Zaporizja gedood met autobom door Oekraïense inlichtingendienst

In Zaporizja, in Oekraïne, is de veiligheidsverantwoordelijke van de kerncentrale omgekomen bij een aanslag met een autobom. De kerncentrale is de grootste van Europa, en al 2 jaar in handen van het Russische leger. De moordaanslag is opgeëist door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die beweert dat de man vrijwillig samenwerkte met de Russische bezetter.

Lees meer »

Britse man pleit schuldig aan moordpoging op stiefvader, vermomd als verpleegkundige en met valse covidprik

De man die in Newcastle probeerde de levenspartner van zijn moeder te vermoorden met een dodelijk inspuiting, heeft schuldig gepleit aan poging tot moord. Dat schrijven BBC en The Guardian. De man, die volgens Britse media een huisartsenpraktijk had in Sunderland, vermomde zichzelf als verpleger en maakte zijn slachtoffer wijs dat hij hem een covidvaccin zou toedienen. Op die manier

Lees meer »