KIJK. Golfer Nicolas Colsaerts verbaast in Schotland met héérlijk shot (en verstevigt zo leiderspositie)

Er staat momenteel geen maat op Nicolas Colsaerts op het Alfred Dunhill Links Championship. De Belgische golfer pakte vanmiddag uit met een fenomenale ‘albatros’ en verstevigt zo zijn leiderspositie. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

“Eigenaars willen dezelfde zorg voor hun dieren als voor zichzelf”: waarom verzekering voor huisdieren populairder wordt  

Een viervoeter thuis is leuk, maar het brengt ook heel wat kosten met zich mee. En die worden vaak onderschat. "Mensen betalen bij de dokter enkel remgeld bijvoorbeeld en dat is niet het geval bij dieren", vertelde Joke Hoeyberghs van Figo Pet, een huisdierenverzekeraar, bij ‘WinWin’ naar aanleiding van Werelddierendag gisteren. Met een verzekering kan je je indekken tegen onverwachte

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Christoff koestert geschenk van de paus: “Ik bewaar het in mijn kluis en later gaat het naar mijn petekind”

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

Oekraïne: “Russische troepen schieten 16 krijgsgevangenen dood”

De Oekraïense stad Cherson is het doelwit geworden van een Russische artillerieaanval. Daarbij zijn zes burgers omgekomen en ook zes gewonden gevallen. België heeft sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne al zowat 3.100 Oekraïense militairen opgeleid. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harmonie K&V schenkt 500 euro aan MUG-heli

Een deel van de opbrengst van hun aprilconcert overhandigde het bestuur van harmonie Kunst & Vermaak Zedelgem (K&V) aan een spoedarts en piloot die mee levens redden met de provinciale MUG-heli. Die cheque van 500 euro is een van de talrijke broodnodige giften voor de organisatie die zich inzet voor dringende medische hulpverlening. “De harmonieleden
The post Harmonie K&V

Lees meer »

Respectvol politiek debat met vier lijsttrekkers: “We stellen ons niet boven de wet”

Zaterdagavond 28 september hield de jeugdraad in het lokaal van ’t Scharnier een politiek debat met de lijsttrekkers Marc Gilliaert, Anthony Dumarey, Gino Dumon en Peter Velle. Alles werd in goede banen geleid door Frederiek Ampe. Een van de prangende vragen, op voorhand door inwoners ingediend, ging over het rapport van Audit Vlaanderen naar aanleiding van vermeende belangenvermenging van de

Lees meer »

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »