Zeven keer Propere Handen voor MMI Basisschool

Het nieuwe schooljaar is net begonnen, maar bij Mirom in Roeselare blikten ze nog eens terug op het vorige schooljaar. Toen gingen in de regio immers 74 scholen en jeugdverenigingen de strijd met zwerfvuil aan, in de 7de editie van Operatie Proper. Ook MMI Basisschool en ’t Ellebloempje uit Kortemark lieten zich van hun properste kant zien.

“Bijna 90 procent van de deelnemers slaagden in hun opzet”, aldus Dries Dewulf, directeur van MMI Basisschool. “Wij mochten alvast een mooie cheque van maar liefst 850 euro in ontvangst nemen. Operatie Proper werd tijdens het schooljaar 23-24 al voor de 7de keer georganiseerd. Met dit initiatief willen de Mooimakers scholen en jeugdverenigingen stimuleren om op hun terreinen en in de buurt bewust om te blijven gaan met zwerfvuil en deze problematiek ook aan te pakken. Dat gaat bijvoorbeeld over het plaatsen van de juiste vuilnisbakken op de best mogelijke plaats, maar ook over sensibiliseren en opruimacties. Deelnemers die hun actieplan volbrengen doorheen het schooljaar ontvangen daarvoor dan een financiële beloning. Het is voor de leerlingen en leerkrachten van onze school alvast een grote opsteker.”

Eervolle vermelding

“Maar liefst 63 scholen en 11 jeugdverenigingen gingen vorig schooljaar die uitdaging aan, daarbij ook zeven deelnemers die zich voor het eerst waagden aan Operatie Proper. Ze deden dat met succes, want 65 deelnemers wisten hun vooraf bepaalde doelen te halen. Dat is bijna 9 op 10 met een perfect rapport. De manier waarop je als school je doel bereikt, varieert: opruimacties, workshops, knutselen met afval, affiches maken en nog veel meer. Zo zijn onze leerlingen goed op de hoogte en zorgt dit ook voor opgeruimde straten en pleinen. Voor de deelnemers betekent dit bovendien ook een mooie beloning voor de geleverde inspanningen, want in totaal reikte Mirom 48.475 euro uit. Onze MMI-basisschool is al zeven jaar lang van de partij en kreeg hiervoor ook een eervolle vermelding, want we slaagden al jaar na jaar in hun opzet”, aldus Dries Dewulf.

The post Zeven keer Propere Handen voor MMI Basisschool is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staking van Amerikaanse havenarbeiders afgelopen na voorlopig akkoord

De stakende dokwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een”principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

“Zelf atomen en moleculen bouwen zonder risico’s”: leerlingen PITO Stabroek leren fysica en chemie met herwerkte Minecraft-game

De leerlingen van de technische school PITO in Stabroek gebruiken voortaan Minelabs, een herwerkte versie van het populaire computerspel Minecraft, om al spelend fysica en chemie te leren. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben de educatieve versie ontwikkeld. "Het is beter dan een klassieke les, want op deze manier onthou ik beter", zegt leerlinge Katja.

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, de bermen en de grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen.
The post Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als Diependaele niet uitkijkt, wordt Rousseau de molensteen rond zijn nek”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Extra middelen om drugstrafiek in haven van Zeebrugge tegen te houden

Federaal minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een budget vrijgemaakt om 50 extra medewerkers aan te werven in de haven van Zeebrugge. Daarnaast komen tegen eind 2023 de twee mobiele cargoscanners toe. Die maatregelen moeten er mee voor zorgen dat er het drugsverkeer in de haven zoveel mogelijk kan worden vermeden. En dat is nodig: in de eerste

Lees meer »

Verzorgers internetsensatie bever Nibi vechten bevel tot vrijlating aan: “Haar hier laten is haar leven redden”

Nibi, een twee jaar oude bever die uitgroeide tot internetsensatie, is in een rechtszaak verzeild geraakt nadat haar verzorgers het bevel kregen haar terug vrij te laten in het wild. Het dier is te zeer gehecht geraakt aan mensen wat een vrijlating erg moeilijk maakt. Haar verzorgers vechten het bevel nu aan en krijgen daarbij de steun van duizenden fans.

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »