Iraanse ayatollah Ali Khamenei preekt voor het eerst in vijf jaar tijdens vrijdaggebed: “Onze vijand wil wig drijven tussen alle moslims”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid werden bij Israëlische aanvallen op doelen in Libanon de afgelopen 24 uur 37 mensen gedood en raakten 151 personen gewond. Vrijdag keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Roderick (21) opent pastabar Macaroni Time in pand waar café ‘t 25ste Uur vroeger huisde: “Een gat in de markt”

Nadat de Izegemse Koekoek het maar drie maanden uitzong, start nu een nieuwe zaak waar ‘t 25ste Uur als café jarenlang een trekpleister was. In de Hallestraat gaat Roderick Xhafer (21) van start met Macaroni Time, een gloednieuw pastarestaurant.
The post Roderick (21) opent pastabar Macaroni Time in pand waar café ‘t 25ste Uur vroeger huisde: “Een gat in

Lees meer »

Thomas Joseph aan de start van WK gravel

Zondag is er het WK gravel in Leuven. Er zal een indrukwekkend deelnemersveld aan de start verschijnen. Ook Kemmelnaar Thomas Joseph (28) van het continentale Tarteletto-Isorex neemt voor het tweede opeenvolgende jaar deel aan het WK. “Een WK in eigen land is vrij uniek en ik ben blij dat ik me via de normale manier
The post Thomas Joseph

Lees meer »

KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder de nieuwe padelvelden ligt er een waterbuffer van 680.000 liter”

Op het sportpark in Rumbeke werd vrijdagavond het project ‘Sporten op Water’ officieel geopend. Voetbalclub KSV Rumbeke en vzw Rista sloegen de handen in elkaar om op de site een nieuw kunstgrasveld voor de voetbalclub en een padelhal voor tennis-en padelclub Rumbeke te realiseren. Onder de drie nieuwe padelvelden werd een waterbuffer van 680.000 liter aangebracht. Er wordt niet alleen

Lees meer »

Victor Van Baelen uit Herent, net op tijd 18 jaar, is jongste kandidaat in Vlaams-Brabant: “Het is tijd voor meer jongeren”

Vandaag 18 jaar worden en over 9 dagen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen: Victor Van Baelen uit Herent is de jongste kandidaat in Vlaams-Brabant. "Er zijn te veel ouderen kandidaat, het is tijd voor meer jongeren", zegt de politieke nieuwkomer, die op de 23e plaats prijkt bij Pact3020, een kartel van Vooruit en Groen. "Mijn ouders waren altijd al links

Lees meer »

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »