Meta-topman Mark Zuckerberg nu tweede rijkste persoon ter wereld

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, is een plek gestegen op de ranglijst van rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van ruim 206 miljard dollar heeft hij Amazon-topman Jeff Bezos ingehaald. Daarmee staat hij voor het eerst op de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index.

 

Meer krantenkoppen in België

Netanyahu zweert wraak nadat Iran 200 raketten afvuurde op Israël – Deense politie onderzoekt “explosies” bij Israëlische ambassade in Kopenhagen

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

“Het siert de Vlaamse regering dat ze de financiële kuisheid verder wil aanscherpen”

Bijna 275.000 euro. Dat is het brutobedrag dat de kersverse Vlaams minister-president Matthias Diependaele jaarlijks zal verdienen. Afhankelijk van zijn gezinssituatie gaat het om 10.000 tot 11.000 euro netto per maand. De drie viceminister-presidenten krijgen exact hetzelfde, de vijf vakministers een fractie minder. Omdat zij allemaal 10 tot 15 procent van hun brutoloon aan de partij doorstorten, zal hun nettoloon

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten worden steeds diverser

De lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare hebben alvast dit gemeen. Iedere partij lijkt zijn ‘Roemeen’ op de lijst te hebben. Niet onlogisch met zowat 3.000 Roemenen die in de stad wonen. “Een verkiezingslijst is een afspiegeling van de maatschappij, de trend is dus logisch”, meent politicoloog Herwig Reynaert.
The post Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »