Van Manneken Pis tot duivensport: publiek mag stemmen over nieuw ontwerp van Brussels Airlines-vliegtuig

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines laat het publiek stemmen over het ontwerp van een nieuw beschilderd vliegtuig. Uit 900 ingezonden creaties maakte een interne jury een selectie van vijftien ontwerpen, van Manneken Pis over de duivensport tot Mercator. Daaruit mag het brede publiek de top 5 bepalen. 

Meer krantenkoppen in België

Pediater veroordeeld tot jaar cel met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei preekt voor het eerst in vijf jaar tijdens vrijdaggebed: “Onze vijand wil wig drijven tussen alle moslims”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De eerste grote confrontatie tussen Bart De Wever en Jos D’Haese: “U bent een mini-Trump.” “En u een communist. U moet mij geen lessen geven”

Over bijna niets zijn de Antwerpse lijsttrekkers Bart De Wever (N-VA) en Jos D’Haese (PVDA) het eens, behalve dat ze het grondig oneens zijn met elkaar. Of het nu gaat over wonen. “U bouwde bij, maar niemand kan het betalen!” Over mobiliteit: “Gratis tickets zijn het stomste dat je kan doen.” Over Gaza: “U wint zieltjes in de moskee. Net

Lees meer »

Meta-topman Mark Zuckerberg nu tweede rijkste persoon ter wereld

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, is een plek gestegen op de ranglijst van rijkste personen ter wereld. Met een vermogen van ruim 206 miljard dollar heeft hij Amazon-topman Jeff Bezos ingehaald. Daarmee staat hij voor het eerst op de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index.

Lees meer »

Het Engelenhuisje verhuist zijn spirituele winkel naar Torhout

Meer dan vijf jaar hebben Natascha Leroy (55) en haar man Geert Timmerman (58) in de Groenestraat in Zedelgem hun spirituele conceptstore Het Engelenhuisje gerund. Zopas zijn ze met hun succesvolle zaak verhuisd naar een ruimer en moderner pand in de Aartrijkestraat in Torhout, net naast Chocolatier Dumon. Ze zullen in dat pand ook hun opleidingen en workshops geven. Tot

Lees meer »

Kaleb Hundura (Bissegem B) tegenover ex-ploeg Menen: “Zal ongetwijfeld een blij weerzien zijn”

De Bissegemse B-ploeg scheert dit seizoen geen hoge toppen. De blauw-witten van T1 Gregory Bauwens moeten het voorlopig met één schamel punt stellen. Zondag maakt Bissegem B de korte verplaatsing naar Menen, de ex-ploeg van Kaleb Hundura. “Ik heb mijn overstap naar Bissegem nog niet beklaagd.”
The post Kaleb Hundura (Bissegem B) tegenover ex-ploeg Menen: “Zal ongetwijfeld een blij

Lees meer »

Leon (5) heeft kanker, zusje Mia (3) onderging twee hartoperaties: “Maar het heeft geen zin om te piekeren”

Een jonge familie met twee zwaar zieke kinderen: soms is het leven een vieze brij. Zo ook voor het gezin van pediater Eline Hensels (32) uit Balen. Toen dochter Mia (3) voor de tweede keer herstelde van een openhartoperatie, vonden haar collega-artsen bij zoontje Leon (5) een hersentumor. Vorige maand kreeg hij zijn 70ste chemo. “Of de tumor ooit verdwijnt,

Lees meer »

Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te kijken”

Dit was toch wel het jaar van Melissa Depraetere. De Harelbeekse wordt nu beloond voor haar mooie jaar met een ministerpost in de nieuwbakken Vlaamse regering. Bij Chiro Sellewie uit Deerlijk volgen ze het parcours van hun voormalige hoofdleidster alleszins ook met argusogen.
The post Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te

Lees meer »