Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Met 180 ingeschreven leden en elke activiteit ongeveer honderd aanwezigen is Oranje Beernem een van de grootste afdelingen van Oranje vzw. De afdeling wil jongeren inclusief samenbrengen en maakt daarin geen onderscheid tussen kinderen met of zonder beperking. “Iedereen laten samenspelen, dat staat bij ons centraal”, vertelt Annouchka Pieters.

We treffen de enthousiaste bende van Oranje Beernem aan het plein voor oc De Kleine Beer. De groep brengt alles in gereedheid voor hun stand op de traditionele avondmarkt van Beernem. “Hiermee zetten we ons in de kijker. Dit is elk jaar weer een heel leuke avond”, vertelt Pieters.

Koekjesverkoop

De vereniging organiseert het hele jaar door activiteiten om geld in het laatje te brengen. Tot 16 oktober is er bijvoorbeeld de koekjesverkoop. De monitoren en leden organiseren ook geregeld een baravond. Elke twee weken kunnen de leden in het lokaal van Oranje aan basisschool De Regenboog terecht voor een middag vol vertier. “Wij organiseren onze spelletjes voor iedereen. Bij Oranje zijn niet alleen personen met een beperking welkom, ze spelen er samen met andere leeftijdsgenoten. We zetten sterk in op inclusie en laten iedereen samenspelen. We maken dus geen enkel onderscheid”, vertelt Pieters. Elk jaar gaat de vereniging met haar leden op kamp. Volgend jaar trekt de afdeling van 4 tot 11 juli naar Dessel. “Ook daar amuseren we ons keer op keer rot. We maken er een toffe week met heel wat spelletjes van.” Hoewel Oranje Beernem jaar na jaar meer leden telt, blijkt het samenstellen van een monitorenteam minder gemakkelijk. “We blijven groeien, onder meer omdat de afdeling in Maldegem ophield te bestaan. We hebben nu twintig monitoren, maar dat aantal mag zeker nog toenemen. We zijn een hecht team en maken veel plezier, iedereen is welkom”, besluit Pieters. (AVH)

De koekjesverkoop vind je tot en met 16 oktober via https://trooper.be/jules-destrooper-koeken. Meer info via www.oranje-beernem.be.

The post Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rita en Claude vieren hun diamanten huwelijksverjaardag

Naar aanleiding van hun 60ste huwelijksverjaardag werden Claude Lervant (83) en Rita Samyn (78) gehuldigd door het stadsbestuur. De jubilarissen wonen in de Menensesteenweg. Het diamanten paar heeft drie kinderen: Steve, Pascal en Pedro. Daarnaast zijn er vijf kleinkinderen: Maxim, Babette, Abel, Emiel en Sebastien. Claude was grensarbeider in Wervicq-Sud. Rita werkte een tijdje in
The post Rita en

Lees meer »

Gratis rommelmarkt voor kinderspullen

Op woensdag 16 oktober kun je in de zaal van ontmoetingscentrum LDC Den Tap terecht voor een gratis rommelmarkt met kinderspullen. Initiatiefneemster is Nouchka Hosten, werkzaam bij Curando. “Vorig jaar kregen we opvallend veel steun”, aldus Nouchka.
The post Gratis rommelmarkt voor kinderspullen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen Sturm Graz in Champions League

Club Brugge heeft woensdagavond zijn tweede opdracht in de vernieuwde Champions League tot een goed einde gebracht. Het versloeg de Oostenrijkse landskampioen Sturm Graz met 0-1 en boekt zo zijn eerste Europese punten van het seizoen. In de stand klimt Club (3 ptn) naar de 22e plaats.
The post Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen

Lees meer »

3 ex-agenten veroordeeld voor dood Tyre Nichols in VS

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 3 voormalige agenten veroordeeld voor hun rol in de dood van de 29-jarige zwarte man Tyre Nichols. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. De ex-agenten, die ook alle 3 zwart zijn, riskeerden aanvankelijk levenslange gevangenisstraffen, maar de jury achtte de zwaarste aanklachten niet bewezen.

Lees meer »

Westerlo laat uitfans Beerschot toe op vrijdag: “Politie gaf gunstig advies. Maar als het fout loopt, zijn wij niet verantwoordelijk”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »