Groot konijnenhok in lichterlaaie achter hoeve: vermoedelijk alle konijnen overleden

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Een vrachtwagenchauffeur en postbode had de brand opgemerkt, het leek eerst alsof het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.

 

Meer krantenkoppen in België

Ria en Marc uit Ingelmunster zijn 50 jaar getrouwd

Ria Mullebrouck en Marc Carrein werden ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis. Ook Dina Vankeirsbilck, de 97-jarige moeder van Ria, was aanwezig. Na de gemeentelijke receptie vierden ze samen met de familie verder in Brasserie Sublime in Rumbeke.
The post Ria en Marc uit Ingelmunster zijn 50 jaar getrouwd appeared first

Lees meer »

Fanclub de Pogiboys laten stickers maken van wereldkampioen Tadej Pogacar: “In de Ronde van Lombardije zien we hem voor het eerst in de regenboogtrui”

Tadej Pogacar won zondag na de Tour en de Giro op verbluffende wijze het WK en dus zijn het magnifieke tijden voor zijn fanclub de Pogiboys in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Daarom zullen ze stickers van de kersverse wereldkampioen laten maken. En er zijn nog andere plannen.
The post Fanclub de Pogiboys laten stickers maken

Lees meer »

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »