10 en 12 maanden cel voor 2 mannen uit Tienen die transvrouw beledigden en bedreigden

De Leuvense correctionele rechtbank heeft 2 mannen uit Tienen veroordeeld tot 10 en 12 maanden cel voor aanzetten tot haat wegens geslacht. G.D. en L.D. beledigden en bedreigden een transgender. De rechter tilde zwaar aan de feiten. 

Meer krantenkoppen in België

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

“Het is ook onze fout”: Italiaanse belofterenner schrijft pakkend pleidooi voor meer veiligheid na dood Muriel Furrer

De tragische dood van Muriel Furrer (18) op het afgelopen WK wielrennen in Zürich zindert na in wielerland. De Italiaanse renner Andrea Raccagni Noviero, een 20-jarige belofte van Soudal Quick-Step, heeft op Instagram een aangrijpende post gedeeld over zijn eigen schuldgevoel bij het overlijden. “Omdat ik de kans had om te spreken en het niet gedaan heb.”

Lees meer »

“Tekortgeschoten”: ontgoochelde interim-coach David Hubert ziet hoe Anderlecht in hetzelfde bedje ziek blijft na puntendeling bij Dender

Een flauw Anderlecht heeft op Dender voor de vijfde competitiewedstrijd op een rij niet kunnen winnen. Edozie trapte de Brusselaars nochtans eerst op voorsprong. Een moedig strijdende promovendus sloeg met een loeier van Scheidler keihard terug. De thuisploeg vierde het verdiende punt alsof het behoud reeds werd verzekerd. Interim-coach David Hubert reageerde ontgoocheld: “Qua efficiëntie schoten we tekort.”

Lees meer »

Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft

Hendrik Rivière (73) en Iris Dupont (70) zagen op zaterdag 28 september 50 jaar huwelijksgeluk bekroond met een plechtige ontvangst op het stadhuis.
The post Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Ga stemmen en krijg een gratis fles wijn bij deze drie Tieltse handelaars

Net als bij de vorige verkiezingen bundelen Wouters Kwaliteitsvis, De Smaak Van Kaas en ‘t Dul Kieken de krachten voor een wijnactie op zondag 13 oktober. Dit keer hoef je niet eens je stembrief te tonen om een gratis fles wijn te krijgen.
The post Ga stemmen en krijg een gratis fles wijn bij deze drie Tieltse handelaars appeared

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »