Meubels oud gerechtsgebouw in Hasselt te koop: “Voor 65 euro heb je een stoel van een rechter”

Zondag worden in Hasselt stukken erfgoed uit het oude gerechtsgebouw verkocht. Het gaat dan om stoelen van rechters, zitbanken, glas-in-loodramen, tegels en stukken parket. In het oude gerechtsgebouw komen 50 appartementen en de werken daarvoor starten midden oktober. Met de verkoop van het erfgoed wordt voorkomen dat die spullen moeten worden weggegooid. 

Meer krantenkoppen in België

Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de toekomst

Vrijdag sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte een beveiligde parking voor 140 vrachtwagens, een supermarkt en een restaurant wordt Aers Truck Plaza dé plek voor vrachtwagenchauffeurs die de haven in Zeebrugge aandoen.
The post Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de

Lees meer »

Tweede buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat

Voor de tweede keer organiseerde een comité een buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat, een zijstraat van de Albrecht Rodenbachstraat. Er waren 35 bewoners ingeschreven. Het buurtfeest begon met een aperitief, gevolgd door hamburgers op de barbecue. Een delegatie van het gemeentestuur kwam langs met de vlag van Goede Buur(t)straat. Het comité bestaat uit Manolito
The post Tweede buurtfeest

Lees meer »

Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet terug naar cel

Een 31-jarige man uit Gistel hoopt niet opnieuw naar de cel te moeten. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige, maar leefde zijn voorwaarden. Zo moest hij onder meer een cursus volgen, maar kwam niet opdagen. “Ik heb die mail niet gekregen.”
The post Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet

Lees meer »