Oostende kan net niet stunten in Champions League tegen titelverdediger Malaga Unicaja

Filou Oostende heeft dinsdagavond de Champions League basket voor mannenteams net niet kunnen openen met een stuntzege tegen de Spaanse titelverdediger Unicaja Malaga. De Belgische landskampioen leek in de eigen zaal na drie kwarts met de overwinning aan de haal te gaan, maar ging in de slotfase nog met 85-92 ten onder (rust: 44-46).

Unicaja begon nochtans het sterkst aan de partij, met een voorsprong van acht punten na het eerste kwart tot gevolg (16-24), maar na twee helften had Oostende zijn achterstand al herleid tot amper twee punten. Na de pauze gingen de West-Vlamingen op en over de Spanjaarden (70-64), die in het laatste kwart een tandje bijstaken en de overwinning alsnog over de streep trokken.

De Amerikaan Dylan Osetkowski was bij de bezoekers de grote held met 24 punten en 7 rebounds, bij Oostende vonden Noah Meeusen (18 ptn, 4 rebounds) en de Amerikaan Chase Audige (15 ptn, 4 rebounds) gemakkelijk de weg naar de korf. In de andere wedstrijd in groep B won het Turkse Petkim Spor met 70-85 bij het Poolse Szczecin.

Het Duitse Bonn van de Belgische trainer Roel Moors verloor eerder op de avond op de openingsspeeldag in groep E met 86-72 bij het Letse VEF Riga. Het Franse Saint-Quentin kon dan weer niet rekenen op Belgian Lion Loïc Schwartz, maar was in de eigen zaal veel te sterk voor het Griekse Kolossos Rhodos: 84-54.

The post Oostende kan net niet stunten in Champions League tegen titelverdediger Malaga Unicaja is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lore Walrop uit Heule is misdienaar tijdens viering in Koning Boudewijnstadion: “Stond op 10 centimeter van de paus”

Lore Warlop (25) uit Heule was vanmorgen een van de misdienaars bij de eucharistieviering van Paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion. Lore is al jaren misdienaar in Heule, bij Kortrijk. Vanmorgen was ze verantwoordelijk voor de wierook. Daardoor mocht ze vlak bij de paus staan. "Ik heb er enorm van genoten, dit is sowieso een van mijn hoogtepunten als misdienaar."

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter wegens verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start vandaag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar vader Jean-Marie, haar partij Rassemblement National (RN) en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Zijn naam stond nooit op het ‘The Masked Singer’-verdachtenlijstje: niemand had durven gokken wie afvaller Boom is

Het bleek een moeilijke zoektocht in de derde aflevering van ‘The Masked Singer’. Speurders Boris Van Severen, Tine Embrechts, Aaron Blommaert en William Boeva raakten het maar niet eens over onder andere Poppemie en Boom en moesten meermaals de hulp van het publiek inschakelen. En wie er in afvaller Boom schuilt, had niemand ooit durven raden. Let op: hier volgen

Lees meer »

“Meer dan 20 Hezbollah-leden gedood tijdens luchtaanval op leider Nasrallah” – Ook dood van commandant Karaki bevestigd

Volgens het Israëlische leger zijn meer dan twintig Hezbollah-leden om het leven gekomen tijdens de luchtaanval waarbij leider Hassan Nasrallah gedood werd. Onder de slachtoffers zouden ook enkele van zijn naaste medewerkers zitten. Hezbollah bevestigde trouwens ook de dood van commandant Ali Karaki. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

“Jongste slachtoffer is 9 jaar”: meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

Drie jaar na zijn overlijden is Nicolas uit Rekkem nog steeds levend bij zijn vrienden: “Hij bracht mensen samen en doet dat nu nog steeds.”

Nicolas Dumortier uit Rekkem stierf in de nacht van 30 op 31 september 2021 bij een zwaar ongeval op de E403 in Roeselare. Drie jaar later zijn z’n vele vrienden hem zeker nog niet vergeten. Afgelopen weekend was een groep op Dumoweekend, deze week is er een herdenkingsbijeenkomst in zijn favoriet café Balthazar in Kortrijk. “En rond zijn verjaardag in

Lees meer »

Jacky Lafon haakt af voor ‘Winter Wonderland’ en wordt vervangen door extra internationale acts: “Ik heb nood aan rust en doe drie maanden niets!”

Tijdens ‘Winter Wonderland’, de nieuwe wintervariété van Het Witte Paard in Blankenberge, zal Jacky Lafon niet te zien zijn. De drukke zomer heeft haar tol geëist op Jacky Lafon. De vrolijke namiddagrevue ‘Jonger dan je denkt’ speelde 26 keer voor volle zalen. Haar batterij is plat en daarom doet ze de komende drie maanden niets. Enkel maar rusten, waaronder in

Lees meer »