Wie gooide riooldeksel van viaduct bij fataal incident? Reconstructie moet duidelijkheid brengen

Vier maanden nadat jongeren een riooldeksel van een brug over de E42 bij Heron gooiden, hoopt het gerecht dat een reconstructie eindelijk duidelijkheid brengt over wie nu de echte dader was. En waarom het deden. Een Roemeense trucker die daar passeerde kreeg het gevaarte door zijn voorruit en stierf.

 

Meer krantenkoppen in België

Duurdere dienstencheques en geen godsdienstvakken meer, maar wel meer geld voor kinderopvang: Vlaamse regering stelt budgettaire plannen voor

De nieuwe Vlaamse regering geeft in totaal 3,668 miljard euro uit aan nieuw beleid. Dat komt onder meer de kinderopvang, De Lijn en de personen met een handicap ten goede. Daarnaast moet er bespaard worden. Zo komt er een wegenvignet, verdwijnen de afzonderlijke godsdienstvakken op school en gaat de prijs van de dienstencheques omhoog. Dat heeft Vlaams minister van Begroting

Lees meer »

Johnny Depp komt terug op felbesproken rechtszaak met ex Amber Heard: “Mijn leven werd letterlijk een soap”

Johnny Depp (61) is in Spanje om z’n nieuwste film ‘Modi’ te promoten. Maar tijdens een persconferentie praat hij ook over z’n persoonlijk leven, meer specifiek over zijn publieke breuk met Amber Heard dat uitmondde in een proces. “Iedereen heeft dingen meegemaakt, maar het is niet bij iedereen -letterlijk – een soap geworden”, klinkt het.

Lees meer »

Drumband Vrede & Eendracht viert 50ste verjaardag met verjaardagsconcert

Drumband Vrede & Eendracht Kachtem mag dit jaar maar liefst 50 kaarsjes uitblazen. Uiteraard wordt dit op gepaste wijze gevierd met het concert Birthday Beats 2.0 op zaterdag 26 oktober in Cultuurhuis De Leest. Het publiek mag zich opmaken voor een avond vol muziek, licht, beeld en zang. De muzikanten zijn volop aan het repeteren.
The post Drumband Vrede

Lees meer »

50-jarigen van Sint-Eloois-Vijve houden reünie

Op zaterdag 21 september hielden de 50-jarigen (geboren in 1974) uit Sint-Eloois-Vijve een reünie in Boudin-Brasserie. Er waren 44 personen aanwezig. De organisatie spreekt van een groot succes. De avond begon met een walking dinner, en werd beëindigd met de nodige danspasjes. (gf)
The post 50-jarigen van Sint-Eloois-Vijve houden reünie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

EXCLUSIEF. Helft van zijn kijkers kwijt: Tom Waes reageert voor het eerst op teleurstellende cijfers ‘Kalm Waes’

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »