Jo De Meyere (85) stopt definitief met acteren: “De voortdurende pijn dwingt me tot dit besluit”

Na een carrière van liefst 60 jaar houdt Jo De Meyere, bekend van de filmklassieker Wij, Heren van Zichem en de BRT-serie Het Pleintje, het definitief voor bekeken. Zijn lijf dat steeds verder aftakelt, laat het niet langer toe om nog op de planken te staan. “De voortdurende pijn dwingt me tot dit besluit”, vertelt hij in Primo.

 

Meer krantenkoppen in België

400 enthousiaste deelnemers uit 16 verschillende bedrijven verschijnen aan start van BUDDYRUN & WALK 2024

De vierde editie van de BUDDYRUN & WALK, georganiseerd door Logo Leieland vzw, brengt dit jaar opnieuw bedrijven en werknemers samen voor een sportieve en gezellige avond. Met maar liefst 400 deelnemers uit 16 verschillende bedrijven aan de start aan het President Kennedypark belooft het evenement een groot succes te worden.
The post 400 enthousiaste deelnemers uit 16 verschillende

Lees meer »

Provincie stelt Reconversie Militaire Basis Koksijde voorlopig vast

Op 26/09/2024 heeft de provincieraad het ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan Strategisch projectgebied reconversie militaire basis in Koksijde voorlopig vastgesteld. Dit ontwerp tekent de mogelijke toekomstige ontwikkeling van de basis uit en is er gekomen na een intense samenwerking tussen de provincie en de gemeente Koksijde en in nauw overleg met Defensie, de stad Veurne en verschillende stakeholders.
The post Provincie

Lees meer »

In het spoor van de paus: “Wie zich rond de Sint-Pieterskerk bevond, droeg hem geen kwaad hart toe. De rest bleef allicht gewoon weg”

Van het kasteel in Laken naar het volksbad in Leuven: paus Franciscus kende een lange en bewogen dag. In de ochtend vroeg hij vergiffenis voor het misbruik in de kerk, nadien kon hij zich laven aan applaus en blijheid. Onze reporter Nadine Van Der Linden zag een bezoek vol uitersten: “Een seconde nadat de kerkvorst een baby op de schoot

Lees meer »

Geert Bourgeois over schoondochter en nieuwe Vlaams minister Cieltje Van Achter: “Ik zal haar niet schoonvaderen”

Cieltje Van Achter (45) is de nieuwe Vlaams Minister van Media en Brussel en dat als rasechte Brusselse. Maar de politica is ook de schoondochter van Geert Bourgeois (73), stichter en lange tijd ook partijvoorzitter van N-VA. “Ik heb haar niet in de politiek gebracht, maar uiteraard ben ik trots op het parcours dat ze al heeft afgelegd.”
The

Lees meer »

Team Moortdinee is klaar voor zeventig voorstellingen

De zeventiende jaargang van Moortdinee wordt deze week op gang getrokken. Veertien acteurs brengen in drie groepen tot in juni 2025 in horecazaken in heel de provincie een spannend moordverhaal.
The post Team Moortdinee is klaar voor zeventig voorstellingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kritiek op nieuwe prijsverlaging van spaghetti in Leuvens studentenrestaurant Alma: “Niet meest voedzame gerecht”

Er komt kritiek op de nieuwe prijsverlaging voor een spaghetti bolognese in het Leuvense studentenrestaurant Alma. Een beslissing die de studenten wel kunnen smaken, maar volgens voedingsdeskundigen niet zo gezond is. "Als je gewoon witte slierten koopt en je doet daar een schepje rode saus op, dan is dat niet het meest voedzame gerecht", zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het

Lees meer »

Schutter vraagt vrijspraak voor zwaar verkeersongeval met voetganger maar krijgt zwaar tegenwind: “Een mensenleven is blijkbaar niets waard”

De 28-jarige man uit Otegem (Zwevegem) die het voorbije weekend verschillende keren vuurde op drie mannen, was eind 2021 ook betrokken bij een verkeersongeval waarbij een 35-jarige voetganger levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn proces voor de politierechter in beroep maakte vandaag duidelijk dat Pol B. al 23 veroordelingen opliep en de schietpartij kaderde in een ripdeal in het drugsmilieu. “Een topgangster

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens De Moor “niet normaal of houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Aantal meldingen van intimidatie en seksuele intimidatie sterk gestegen

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen kreeg vorig jaar dubbel zoveel klachten over intimidatie en seksuele intimidatie. Dat blijkt uit het jaarverslag van 2023. Volgens adjunct-directeur Liesbet Stevens zijn de cijfers nog maar het topje van de ijsberg, omdat niet alle gevallen gemeld worden. "Ze geven wel aan dat de hele samenleving zich bewust wordt van de

Lees meer »

Wereldkampioen met dank aan Kopecky’s veerkracht en de bevreemdende tactiek van Nederland: “Ik krijg er in elk geval veel vragen over”

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?” Reken maar.

Lees meer »