Drie Palestijnse leiders gedood in Libanon – Tientallen doden nadat gevechtsvliegtuigen Hezbollah-doelwitten in Libanon aanvallen

Drie Palestijnse leiders van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina zijn in de nacht van zondag op maandag gedood bij een luchtaanval van Israël in Libanon. De aanval werd uitgevoerd op het district Kola in de Libanese hoofdstad Beiroet. Zondag kwamen in Libanon nog 53 mensen om bij Israëlische aanvallen op Hezbollah-doelwitten. Volgens het leger werden voor die operatie tientallen gevechtsvliegtuigen ingezet. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Rook in winkeltje tankstation in Torhout afkomstig van overijverig rookalarm

In Torhout ontstond woensdagavond even de vrees voor een felle brand in het winkeltje van het Lukoil-tankstation op de hoek van de Kortemarkstraat met de Vredelaan. Een buurtbewoner had er heel wat rook opgemerkt en verwittigde de hulpdiensten. Het bleek gelukkig enkel afkomstig te zijn van een overijverige inbraakbeveiliging.
The post Rook in winkeltje tankstation in Torhout afkomstig van

Lees meer »

Ook buiten Bosuil liep het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

DJ Jeepee uit Ingelmunster speelt voor goed doel in de Mooie Molen in Roeselare: “Opbrengst integraal naar fonds voor leukemiepatiënten”

Op zaterdagavond 28 september speelt Jean-Pierre Deven alias DJ Jeepee een afterparty voor een goed doel in de Mooie Molen, Meenseheirweg 39 in Roeselare.
The post DJ Jeepee uit Ingelmunster speelt voor goed doel in de Mooie Molen in Roeselare: “Opbrengst integraal naar fonds voor leukemiepatiënten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder nieuwe padelvelden ligt waterbuffer van 680.000 liter”

Op het sportpark in Rumbeke werd vrijdagavond het project ‘Sporten op Water’ officieel geopend. Voetbalclub KSV Rumbeke en vzw Rista sloegen de handen in elkaar om op de site een nieuw kunstgrasveld voor de voetbalclub en een padelhal voor tennis-en padelclub Rumbeke te realiseren.
The post KSV Rumbeke en vzw Rista realiseren samen het project ‘Sporten op Water’: “Onder

Lees meer »

Tot 40 maanden cel, maar toch nog kans voor duo na reeks inbraken en diefstallen: “Dronk tot drie flessen jenever per dag”

Alcohol- en drugsverslaafd, na een jarenlang verblijf in de gevangenis niet meer aangepast aan de maatschappij en al dertien veroordelingen op het strafregister. Een 39-jarige man uit Izegem sloeg na zijn vrijlating opnieuw aan het stelen en raakte aan de fles. Voor de rechter in Kortrijk riskeerde hij nog maar eens veertig maanden celstraf, zijn kompaan uit Kortrijk achttien maanden.

Lees meer »

Van “DURF!” in Eeklo tot “Komt uit aa kot” in Buggenhout: lokale partijen wagen zich aan een campagnelied 

Op sociale media valt het almaar vaker op: lokale partijen proberen de kiezer te overtuigen met een "campagnelied", een lied dat een deel van hun boodschap moet uitdragen, vaak in de vorm van een videoclip. Zo circuleren er onder meer filmpjes van DURF! N-VA/SMS&MEER in Eeklo en van de lokale CD&V-afdeling in Buggenhout. Maar overtuigen de partijen hun kiezers daar

Lees meer »

Heel geslaagde strapdag in basisschool Kantelberg

Vorige week vrijdag kleurde basisschool Kantelberg opmerkelijk fluo tijdens de jaarlijkse strapdag. Die dag kwamen de meeste kinderen immers goed zichtbaar fietsend, steppend of stappend naar school. Burgemeester Dirk De fauw en schepen Jasper Pillen waren er graag bij toen alle kinderen van de school onder leiding van de leerlingen van het zesde leerjaar het
The post Heel geslaagde

Lees meer »

Kandidaat-investeerder Audi Brussels heeft volgens vakbonden geen levensvatbaar plan, arbeiders leggen werk neer

Bij autofabriek Audi Brussels is 1 potentiële investeerder opgestaan, maar diens plan zou niet levensvatbaar zijn. Dat heeft de directie vanochtend te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Tegelijk legde de directie een eerste voorstel van sociaal plan op tafel, maar de vakbonden vonden dat onvoldoende. De arbeiders legden daarop spontaan het werk neer.

Lees meer »

“Er waren taart en koekjes met drugs in”: Vlaamse ‘Big Brother’-kandidate was op één van de beruchte Diddy-feestjes

“Drank stond klaar aan de bar. Daar zat waarschijnlijk drugs in.” De West-Vlaamse ‘Big Brother 2023’-kandidate Charlotte Denamur deelt op TikTok een schokkend verhaal over de beruchte feestjes van Sean Combs, ook wel bekend als Puff Daddy en P. Diddy. Tot drie jaar geleden werkte ze in Hollywood als nanny en belandde zo meermaals bij Diddy thuis. “Maar niemand mocht

Lees meer »