Paus Franciscus zet bijna voet op Belgische bodem – “Nog nooit een evenement van deze omvang voorgekomen in Leuven”

Paus Franciscus komt vandaag aan in België, na een blitzbezoek aan het groothertogdom Luxemburg. Het hoofd van de katholieke kerk wordt om 19.10 uur verwacht in Melsbroek. De 87-jarige paus sukkelde in het begin van de week met een milde griep, maar bevestigde gisteren zijn komst. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Mathieu Terryn spreekt voor het eerst sinds huwelijksbreuk: “Ik heb veel schaamte, veel spijt over hoe ik geleefd heb”

En plots, afgelopen februari, werd het stil rond Mathieu Terryn (30). Zijn huwelijk: kapot. Op Instagram, waar hij altijd zo druk-druk-druk was geweest: niks meer. Een lente ging voorbij, een zomer ging voorbij, Mathieu zweeg. Nu praat hij wel. Over hartzeer. Maar ook over een ontspoord leven. Over alcohol, over roesmiddelen. Én: over een nieuwe single, waarop hij die demonen

Lees meer »

Provincieraad keurt plannen voor militaire basis in Koksijde goed

De provincieraad heeft de plannen goedgekeurd voor de militaire basis in Koksijde. Het is een groot domein, waar nu nog veel helikopters staan en waar ook nog een asielcentrum is. Het asielcentrum moet binnenkort dicht, maar defensie wil wel een deel van de basis behouden. De rest van het gebied biedt dan nog veel mogelijkheden, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.

Lees meer »

De grootste smaragden, waanzinnige woningen en een superjacht van 400 miljoen: de luxueuze levensstijl van de ‘Queen of Qatar’

Ze groeide op als dochter van een gevangene, maar werd koningin van Qatar. Het verhaal van Moza bint Nasser (65) spreekt tot de verbeelding. Als moeder van de huidige emir wordt ze beschouwd als een van de machtigste vrouwen in haar land én het hele Midden-Oosten. Ze draagt de meest exclusieve outfits en sieraden, beheert een gigantisch vastgoedimperium en heeft

Lees meer »

Toneelvereniging ‘t Souffleurke brengt première van nieuw stuk exclusief voor doven en slechtzienden

De première van Ne Leeuw Zonder Tanden op donderdag 26 september is exclusief gereserveerd voor doven en slechthorenden en voor blinden en slechtzienden. ’t Souffleurke is de eerste toneelvereniging in de wijde regio die inzet op inclusieve voorstellingen.
The post Toneelvereniging ‘t Souffleurke brengt première van nieuw stuk exclusief voor doven en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Braziliaanse hooggerechtshof weigert blokkade X meteen op te heffen

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft geweigerd om met onmiddellijke ingang de blokkade van X, het vroegere Twitter, op te heffen. Het socialemediaplatform kan enkel de activiteiten hervatten in het Zuid-Amerikaanse land indien X verschillende opgelegde boetes betaalt. Bovendien legt het hof een bijkomende boete op. Dat kondigde een van de opperrechters, Alexandre de Moraes, vrijdag aan.

Lees meer »

Daisy Thys, Bieke Ilegems en Maike Boerdam namen in de opnamestudio de single ‘Keer op Keer’ op voor de musicalcomedy ‘Babes’

Vandaag werd de single “Keer op Keer”, speciaal geschreven voor de gloednieuwe musical ‘Babes’ van ISKARIOT, officieel gelanceerd op alle grote streamingplatforms. Niemand minder dan de drie hoofdrolspeelsters uit deze sprankelende musicalcomedy – Daisy Thys, Bieke Ilegems, en Maike Boerdam – zongen dit nummer live voor de pers tijdens een exclusief lanceringsmoment.
The post Daisy Thys, Bieke Ilegems en

Lees meer »

Hoofdrol voor Courtois in (even) stilgelegde derby: provocerende doelman, die “spierblessure oploopt”, bekogeld met objecten

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker. Na de match verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dat

Lees meer »

De jeugd van kroonprinses Mette-Marit was even turbulent als die van haar zoon: “Er circuleerde een video met sterke scènes vol drugs en seks”

Het voortdenderende schandaal rond de drugsverslaving van Marius Borg Høiby (27) vestigt opnieuw de aandacht op het wilde verleden vol seks, drugs en dagenlang fuiven van zijn moeder, kroonprinses Mette-Marit (51). ‘Story’ lijst haar escapades op. “Ik heb grenzen overschreden. Ik kan mijn keuzes niet opnieuw maken, al zou ik dat willen.”

Lees meer »

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »