Rechtbank laat deskundige aanstellen in zaak van verzekeraar tegen Nick Bril na ongeval

De Antwerpse politierechtbank heeft beslist dat er een deskundige aangesteld moet worden in de zaak die een autoverzekeraar had aangespannen tegen Nick Bril. De topchef reed in januari een werknemer aan op de parking van zijn restaurant ‘The Jane’, de deskundige moet nu uitzoeken hoe groot de schade bij het slachtoffer is.

 

Meer krantenkoppen in België

Na grootschalige brandweeroefening houdt brandweer Westhoek steunactie voor STIP IT tegen pesten

De brandweerposten van regio Polder, onderdeel van Brandweer Westhoek, hielden zaterdagochtend een grootschalige brandoefening in een leegstaande school in Koekelare, waarbij verschillende slachtoffers gezocht moesten worden. Aansluitend poseerden de brandweerlui met vier stippen op de handen. “Zo willen we onze steun tonen voor de STIP IT actie tegen pesten”, zegt brandweerkapitein Dries Depreitere.
The post Na grootschalige brandweeroefening houdt

Lees meer »

Vader (62) geeft autistische zoon (14) rammeling op straat: “Niemand moet zich moeien met mijn opvoeding”

Een 62-jarige vader uit Lo-Reninge riskeert zes maanden effectieve celstraf omdat hij zijn 14-jarige autistische zoon een stevige rammeling gaf op straat. Hij trok zijn zoon uit de auto en volgens een getuige gaf hij de jongen verschillende klappen. Die liep daarbij een gebroken pink op. “Niemand moet zich moeien met de opvoeding van mijn zoon”, verklaarde J.R. nadien.

Lees meer »

Medisch mirakel in Groot-Brittannië: doodverklaard jongetje (4) blijft leven nadat beademingstoestel wordt losgekoppeld

In Groot-Brittannië heeft zich een medisch wonder voltrokken. Britse dokters waren ervan overtuigd dat een vierjarig jongetje met zware hersenschade zou sterven als hij van de beademingsapparatuur zou worden gehaald. Het Britse hooggerechtshof besliste enkele maanden geleden dat het enige middel dat het kind nog in leven hield, moest worden stopgezet in het ziekenhuis. Tot ieders verbazing begon het kind

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu: aanval op “massamoordenaar” Nasrallah was “noodzakelijk”

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

UHasselt, PXL en UCLL willen studenten stimuleren om te carpoolen met nieuw platform: “Je kan er je ideale carpoolmatch mee vinden”

Om studenten op een meer duurzame manier naar de campussen te laten komen, zetten UHasselt en hogescholen PXL en UCLL samen extra in op het promoten van carpoolen. Via het platform Swidg kunnen studenten zich registreren, waarna het algoritme achter Swidg op zoek gaat naar een geschikte carpoolmatch. UHasselt voorziet ook zo’n 80 parkeerplaatsen voor personeelsleden en studenten die willen

Lees meer »

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo in Gent brengt allereerste gravin van Vlaanderen tot leven 

In Gent opent volgende week een overzichtstentoonstelling rond Judith van Vlaanderen, of toch het skelet dat aan haar wordt toegeschreven. De edelvrouw uit de 9e eeuw wordt gezien als de allereerste gravin van Vlaanderen. Bezoekers stappen in de voetsporen van de wetenschappers. Is het écht Judith, of niet? Het onderzoek zat jaren vast, maar kwam in een stroomversnelling door het

Lees meer »

Fanclub de Pogiboys laten stickers maken van wereldkampioen Tadej Pogacar: “In de Ronde van Lombardije zien we hem voor het eerst in de regenboogtrui”

Tadej Pogacar won zondag na de Tour en de Giro op verbluffende wijze het WK en dus zijn het magnifieke tijden voor zijn fanclub de Pogiboys in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Daarom zullen ze stickers van de kersverse wereldkampioen laten maken. En er zijn nog andere plannen.
The post Fanclub de Pogiboys laten stickers maken

Lees meer »

Ria en Marc uit Ingelmunster zijn 50 jaar getrouwd

Ria Mullebrouck en Marc Carrein werden ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis. Ook Dina Vankeirsbilck, de 97-jarige moeder van Ria, was aanwezig. Na de gemeentelijke receptie vierden ze samen met de familie verder in Brasserie Sublime in Rumbeke.
The post Ria en Marc uit Ingelmunster zijn 50 jaar getrouwd appeared first

Lees meer »