Skiër die in lawine terechtkomt levend onder meter sneeuw vandaan gehaald

In Nieuw-Zeeland is maandag een skiër levend onder een meter sneeuw vandaan gehaald nadat hij in een lawine terechtkwam nabij Treble Cone, een skigebied nabij Wanaka op het Zuidereiland. Dat meldt ‘Radio New Zealand’. 

Meer krantenkoppen in België

Israël bestookt honderden doelen in Libanon, Hezbollah valt Israëlische luchtmachtbasis en wapenfabriek aan

Israël heeft ook zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde daarop een raketaanval te hebben uitgevoerd op een militaire luchtmachtbasis in het noorden van Israël. De nieuwszender Al Jazeera berichtte dat Israëlische militairen het kantoor van de zender

Lees meer »

“Liever het spel juist spelen dan de finale halen zonder iets gedaan te hebben”: ‘Familie’-acteur Amine Boujouh valt op in ‘De verraders’

Hij zette zijn eerste stappen in de showbizzwereld als danser in ‘#LikeMe’ en als acteur in ‘Familie’, maar nu waagt Amine Boujouh (25) zich met ‘De verraders’ voor het eerst aan een spelprogramma. “Mijn medekandidaten vonden mij een sterke speler, dus ik zat er denk ik wel op mijn plaats.” Maar hoe heeft Amine de opnames nu echt ervaren? Hoe

Lees meer »

Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd

Lees meer »

Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn

Nu de Wijnbergkerk een nieuw dak krijgt, moet het Wevelgems Harmonieorkest (WHO) noodgedwongen een nieuw onderkomen vinden om te repeteren. Dat werd de Sint-Theresiazaal. Daar blijven WHO en jeugdorkest C-Barré tot de werken aan de Wijnbergkerk voltooid zijn.
The post Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dankzij Nathalie werd ongeziene Franse verkrachtingszaak ontdekt: “Ik ben twee jaar niet gaan winkelen met een jurkje aan”

Zonder Nathalie, een jonge mama, was Gisèle misschien nog tientallen keren verkracht geweest. Zij verwittigde de politie nadat was ontdekt dat Dominique Pelicrot onder haar rok aan het filmen was in de supermarkt. Op zijn gsm en laptop vonden speurders massa’s beelden van zijn vrouw die groggy op bed lag terwijl ze telkens door andere mannen werd misbruikt.

Lees meer »

De ouders van ‘Superjack’ (11) nadat medewerkers van school voor rechter moeten verschijnen: “Wij zijn geen haatdragende mensen”

Vier (oud-)medewerkers van de Sint-Vincentschool in Ekeren moeten voor de rechtbank verschijnen voor onopzettelijke doding van Superjack (11). Ze waren betrokken bij de inrichting van het schoolmuurtje waaronder het voetballertje stierf. Papa Philip reageert geëmotioneerd: “Wij zijn geen haatdragende mensen, maar willen wel een verklaring. Waarom is er niks gedaan met eerdere meldingen van andere ouders?”

Lees meer »

Noodpomp moet wateroverlast vermijden in polder Sinaai-Daknam

Het polderbestuur van Sinaai-Daknam heeft een noodpomp aangekocht die bijna 2 miljoen liter water kan overpompen. De afwatering van het poldergebied wordt geregeld via 5 pompgemalen, maar die durven het al eens te begeven. "De noodpomp kost ons zo’n 20.000 euro, maar kan bijna 2 miljoen liter water overpompen en kan ook aangesloten worden op een landbouwtrekker", klinkt het bij

Lees meer »

Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky Burgers aan 1 euro

Frituurgroep Bossuwé pakt dit jaar opnieuw uit met hun jaarlijkse stunt: een Bicky Burger aan 1 euro, om hun betaalbare prijzenpolitiek extra in de verf zetten. Op dinsdag 24 september kan je bij de Bossuwé frituren ’t Hoge, Pottelberg en Wevelgem genieten van deze iconische burger aan een uitzonderlijk lage prijs.
The post Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky

Lees meer »